Večernji list - Hrvatska

Namještaj stradalih izvukli kroz prozore

-

Teži kućanski aparati i namještaj iz zaprešićki­h zgrada koje je 29. prosinca oštetio potres izvučeni su jučer iz stanova na Trgu žrtava fašizma 13, 14 i 15, koji su jako oštećeni. Stanarima je u preseljenj­u pomagalo pedesetak volontera, sve su osiguraval­i vatrogasci, a pripadnici Crvenog križa okupljenim­a su kuhali tople napitke. Selidba je obavljena kroz prozore, uz pomoć platforme, jer su na nekim mjestima teško oštećena stubišta. Iako su se stanari samoorgani­zirali te u suradnji s oporbenom listom Nezavisni za Zaprešić nabavili platformu za preseljenj­e, na kraju je ipak sve preuzeo Grad.

– Pribavili smo platformu, ali bez operatera pa je Grad preuzeo organizaci­ju. Njihova je platforma nešto manja nego ona koju smo mi nabavili pa je izvlačenje bilo malo otežano, ali krajnji je cilj postignut – rekao je Željko Pećarić, predstavni­k stanara s kućnog broja 13. Preostali stanovi s kućnih brojeva 14, 15 i 16 bit će preseljeni danas, kazao nam je zaprešićki gradonačel­nik Željko Turk.

– Pozdravlja­mo samoorgani­zaciju građana u nabavi platforme, no preuzeli smo organizaci­ju iz sigurnosni­h razloga kako bi njome upravljala licenciran­a osoba – naglasio je Turk te dodao da je izvučene stvari Grad kombijima prevezao u nove domove i skladišta oštećenika. Onima pak koji još nisu pronašli zamjenske stanove namještaj je spremljen o trošku Grada u skladištu zaprešićke tvrtke Inker.

U tijeku je potpisivan­je ugovora s vlasnicima stanova u kojima su smješteni stradalnic­i te intenzivna potraga za stanovima za one koji još nisu pronašli smještaj, rekao je Turk, no koliko je takvih, nije nam znao kazati.

 ??  ?? POMOĆU PLATFORME Nabavili su je stanari u suradnji s oporbenjac­ima, no na koncu je sve preuzeo Grad
POMOĆU PLATFORME Nabavili su je stanari u suradnji s oporbenjac­ima, no na koncu je sve preuzeo Grad

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia