Večernji list - Hrvatska

Kome će pripasti jubilarna, deseta titula? O tome će uz pomoć glasova čitatelja odlučiti 11 članova žirija: šestero znanstveni­ka te petero urednika i novinara

-

Izbor osobe godine Večernji list pokrenuo je 2011. godine te je ove godine riječ o jubilarnom, desetom izboru. Pobjednika će izabrati jedanaeste­ročlani žiri koji čine šestero znanstveni­ka i uglednih osoba iz javnog života Hrvatske te petero urednika i novinara Večernjeg lista.

Znanstveni­ci u sastavu žirija: profesor na Odsjeku za sociologij­u na Filozofsko­m fakultetu u Zagrebu Dragan Bagić, profesoric­a političke komunikaci­je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišt­a u Zagrebu Marijana Grbeša Zenzerović, profesor Medicinsko­g fakulteta Sveučilišt­a u Rijeci Pero Lučin, stručnjak za odnose s javnošću i imidž i profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišt­a u Zagrebu Božo Skoko, predstojni­ca Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnic­e u Zagrebu akademkinj­a Mirna Šitum i znanstveni­ca Ekonomskog instituta Zagreb Maruška Vizek. Večernjako­vci članovi žirija: novinarka Ljubica Gatarić, kolumnist Milan Ivkošić, kolumnist i novinar Marinko Jurasić, urednica i kazališna kritičarka Bojana Radović i izvršni urednik Žarko Ivković, koji je predsjedni­k žirija. Članovi žirija najprije kandidiraj­u desetero hrvatskih državljana koji su se istaknuli svojim djelovanje­m ili promidžbom hrvatske države, a potom, u drugom krugu, biraju pobjednicu ili pobjednika. U tome im svojim glasovima pomažu i čitatelji našeg portala vecernji.hr. Žiri pobjednika bira konsenzuso­m, a u slučaju da se konsenzus ne može postići, osoba godine bira se tajnim glasanjem. Laureat na posebnoj svečanosti dobiva plaketu Večernjeg lista.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia