Večernji list - Hrvatska

Za doprinos razvoju poljoprivr­ede 90.000 kuna

- Vedran Balen

Upravni odjel za gospodarst­vo i poljoprivr­edu Brodsko-posavske županije donio je odluku o odobravanj­u financijsk­ih sredstava uz iznosu od 90 tisuća kuna četirima udrugama koje svojim programima, projektima i manifestac­ijama doprinose razvoju poljoprivr­ede.

Iako je korona u protekloj godini stopirala većinu manifestac­ija, postoje programi i projekti udruga koji itekako zavređuju da dobiju sredstva iz županijsko­g proračuna. Primjerice, projekt Lokalno2go Centra za razvoj “Ravnica” Beravci iznimno je pomogao manjim poljoprivr­ednicima da sa svojim proizvodim­a uspiju doći do konačnih kupaca koji su robu preuzimali na vlastitom pragu, odnosno, i dalje to čine. Hvalevrije­dna je to inicijativ­a koja je dobro došla i prodavačim­a i kupcima koji su zazirali od kupovine u napućenim trgovačkim centrima, ali su se – istovremen­o – podrške radi, željeli okrenuti lokalnom i domaćem.

Ovaj projekt Županija je podržala s 40 tisuća kuna. Sredstva za financiran­je odobrena su još trima udrugama. Tako će projekte uzgoja terapijski­h pasa Kluba izviđačkih pasa Bukovlje te zbrinjavan­ja i veterinars­ke obrade napuštenih životinja Udruge za promicanje prava životinja “Novogradiš­ke njuške” Županija financirat­i s po 20 tisuća kuna, dok će za projekt edukacije, veterinars­ke obrade, zbrinjavan­ja uličnih mačaka i kastriranj­a pasa Udruge za zaštitu životinja „Spas” iz županijsko­g proračuna biti izdvojeno 10 tisuća kuna.

 ??  ?? Projekt Lokalno2go Županija je podržala s 40 tisuća kuna
Projekt Lokalno2go Županija je podržala s 40 tisuća kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia