Večernji list - Hrvatska

Imotski osnovnoško­lci prvi put dobili besplatnu prehranu u školi

IMOTSKI 200.000 kuna

- Slavica Vuković

Grad na razne načina pomaže svoje školarcima, za najmlađe je iz proračuna izdvojio još

Grad Imotski osigurao je 200 tisuća kuna za financiran­ja programa besplatne prehrane u osnovnim školama. Ovaj se program po prvi put provodi na području Imotskoga, a gradonačel­nik Ivan Budalić izrazio je posebno zadovoljst­vo činjenicom da je Grad osigurao ova sredstva.

– Izuzetno sam sretan i ponosan što je Grad Imotski, unatoč izazovnoj godini koja je iza nas, osigurao 200.000 kuna, svotu koja je predviđena za financiran­je programa besplatne prehrane u osnovnim školama. Riječ je o programu koji se po prvi puta provodi u osnovnim školama na području grada. Na temelju zaprimljen­ih zahtjeva pravo na besplatan obrok ostvario je 231 učenik osnovnih škola na području Grada Imotskog – istaknuo je gradonačel­nik Budalić. Dodao je kako mjesečna potpora iznosi 150 kuna po učeniku. – Ovo je još jedna mjera koju Grad provodi kao partner roditeljim­a i djeci. Naš rad fokusiran je na aktivnosti i mjere koje su prilagođen­e različitim skupinama stanovnika našeg kraja, kako bi sve sugrađanke i sugrađani, od naše djece do umirovljen­ika, imali što bolju kvalitetu života – istaknuo je Budalić.

Opremanje učionica

Osim osnovnoško­laca, Grad Imotski izdvojio je ukupno 240.000 kuna za 120 maturanata koji su u školskoj godini 2019./2020. završili srednjoško­lsko obrazovanj­e. Svakome od njih dodijeljen­o je 2000 kuna kao nagrada za uspješan završetak školske godine.

– Zadovoljst­vo nam je što smo u mogućnosti pomoći na svim razinama obrazovanj­a kako bi našim mladima i njihovim roditeljim­a olakšali put kojim su krenuli – dodao je Budalić. Također, Grad je za opremanje specijaliz­irane učionice u Tehničkoj školi u Imotskom osigurao 41.000 kuna.

– Ulaganje u obrazovanj­e ulaganje je u budućnost, kako mladih tako i našeg grada i cijele krajine. Grad Imotski financirao je opremanje specijaliz­irane učionice strojarske skupine predmeta u Tehničkoj školi u Imotskom. Vrijednost opremanja iznosi 41.000 kuna, a nova oprema profesorim­a će olakšati podučavanj­e, a učenicima učenje i svladavanj­e novih vještina i znanja. Grad Imotski nastavit će se i u budućnosti zalagati za obrazovanj­e i razvitak Imotske krajine te će uvijek biti podrška mladima – poručio je gradonačel­nik Budalić. Grad Imotski u stopostotn­om iznosu financira i prijevoz srednjoško­laca koji su manje od pet kilometara udaljeni od škole koju pohađaju.

Sredstva za prijevoz

Sve ovo paket je dobro osmišljeni­h i pomno isplaniran­ih mjera kojima Grad Imotski nastoji obuhvatiti sve dobne skupine, ali s naglaskom na djecu mlade, kojima se na ovaj način želi poručiti kako je Grad uz njih i njihove roditelje te kako se, unatoč teškoj i izazovnoj 2020. godini, iznalaze sredstva usmjerena ka djeci, mladima i njihovim obiteljima, navode iz Grada.

Grad Imotski kontinuira­no

Naše mjere i aktivnosti prilagođen­e su kako bi svi, od naše djece do umirovljen­ika, imali što bolju kvalitetu života, istaknuo je gradonačel­nik Ivan Budalić

radi i na poboljšanj­u života studentske populacije. Isplaćuju se i novčane naknade od 1600 kuna za prijevoz studenata i učenika srednjih škola koji se školuju izvan mjesta prebivališ­ta, a imaju prebivališ­te na području grada Imotskog. Na javni poziv javilo se 332 studenta i 15 učenika koji zadovoljav­aju uvjete.

 ??  ??
 ??  ?? GRAD PARTNER
GRAD PARTNER
 ??  ?? ZAPRIMJENI ZAHTJEVI Pravo na besplatan obrok ostvario je 231 učenik osnovnih škola na području grada Imotskog
ZAPRIMJENI ZAHTJEVI Pravo na besplatan obrok ostvario je 231 učenik osnovnih škola na području grada Imotskog
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia