Večernji list - Hrvatska

Djeca iz Siska privremeno boravila u Lipiku

- Vedran Balen

Zbog razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine, teško je oštećena i zgrada sisačkog Dječjeg doma Vrbina. S obzirom na neupotrebl­jivost objekta, djeca i korisnici iz Siska žurno su zbrinuti u Dječjem domu Lipik.

Ondje ih je dočekao gradonačel­nik Vinko Kasana koji im je izrazio dobrodošli­cu te istaknuo kako su Lipičani ljudi otvorenog srca koji su uvijek spremni pomoći onima koji su u nevolji. Mališane je u njihovu privremeno­m lipičkom utočištu posjetio i ministar rada i mirovinsko­g sustava Josip Aladrović, koji im je obećao podršku i pomoć.

Tjedan dana poslije, djeca su premješten­a i zbrinuta u SOS Dječje selo Lekenik kako bi bila bliže svojim prijatelji­ma, školi, ali i svojem gradu.

Da bi djeci olakšali ove iznimno teške trenutke, uz lipički dom koji im je odmah na raspolagan­je stavio svoje resurse, pomoć šalju i drugi, pa im je tako u Lekeniku na raspolagan­je ustupljena jedna kuća i sve što im je potrebno za „prvu ruku“.

U međuvremen­u, javili su se mnogi pojedinci i tvrtke koje im žele pomoći, među njima i tvornica Lipik Glas. Ponukani humanom gestom Grada Lipika i Dječjeg doma u Lipiku, kao i teškom situacijom u kojoj su se našla djeca, u Lipik Glasu i grupaciji Isoclima odlučili su donirati dio novčanih sredstava potrebnih za izgradnju novog Dječjeg doma Vrbina. Stoga su u navedenu svrhu na žiro račun Dječjeg doma uplatili iznos od 75 tisuća kuna.

 ??  ?? Djeca su u Lipiku provela tjedan dana
Djeca su u Lipiku provela tjedan dana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia