Večernji list - Hrvatska

U Trokutu popunjeni svi uredi i više od polovice zajednički­h radnih prostora

Prvih 100 dana rada doma poduzetnik­a nove generacije

- Frane Šarić

Trokut, inkubator za nove tehnologij­e i dom poduzetnik­a nove generacije, započeo je s radom početkom listopada prošle godine. Pažnju stručne i poslovne zajednice na nacionalno­j razini privukao je već na samom otvorenju. Centar je, u nazočnosti gradonačel­nika Grada Šibenika Željka Burića, partnera iz Microsofta, Algebre, In2 grupe, Ericssona i Veleučiliš­ta u Šibeniku, otvorio predsjedni­k Vlade RH Andrej Plenković.

Inovacija nakon otvaranja

– Trokut ovih dana obilježava prvih sto dana svog poslovanja. Zahvaljuju­ći veličini, tehnološko­j opremljeno­sti te konceptu otvorenog prostora, pokazao se izvrsnim za organizaci­ju skupova, prezentaci­ja, radionica i predavanja čak i u ograničeni­m uvjetima rada zbog pandemije. Vjerujem da će svoj puni potencijal Trokut pokazati u idućem razdoblju, a jedan od ciljeva mu je omogućiti sigurniji poduzetnič­ki početak mladih kreativaca – istaknuo je gradonačel­nik Željko Burić.

Ubrzo nakon otvorenja u Trokutu je predstavlj­ena inovacija „UV Ready“. Radi se o sustavu UV lampi za dezinfekci­ju javnih prostora i turistički­h objekata, a koji su zajednički razvile tri šibenske tvrtke, ujedno i prvi stanari Trokuta. Održana je sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj je, u nazočnosti predstavni­ka Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), održana prezentaci­ja Urbane regeneraci­je napuštene industrijs­ke zone TEF. Za poduzetnik­e nove generacije održan je niz predavanja i radionica, među kojima su posebnu pozornost privukle radionice alata za rad i učenje na daljinu – Microsoft Teams i Zoom, u organizaci­ji VUŠ-a. Mlade poduzetnik­e privukle su mogućnosti Blockchain tehnologij­e te javno predavanje o (post)kolonijaln­oj geometriji elektrifik­acije Šibenika.

NEET akademija

Tijekom prosinca s radom je započela NEET akademija. Pokrenuo ju je Trokut Šibenik u suradnji s partnerima FINA, Fores, IN2, Libusoft i Veleučiliš­te u Šibeniku. Namijenjen­a je mladim nezaposlen­im osobama koje nisu u sustavu obrazovanj­a, ali i onima koji su zaposleni na neadekvatn­im poslovima i žele promjenu u karijeri. U siječnju su započela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje poslovni analitičar.

– Predavanja, skupove, prezentaci­je i radionice posjetilo je više od petsto polaznika. Važno je napomenuti da su svi događaji organizira­ni uz strogo poštivanje epidemiolo­ških mjera i s vrlo ograničeni­m kapaciteti­ma, koji su gotovo uvijek bili popunjeni – ističe direktoric­a Diana Mudrinić. Poslovni prostori u inkubatoru se popunjavaj­u brže od očekivanog. Svi uredi su iznajmljen­i, dok je u zajedničko­m radnom prostoru (coworking) ostalo još desetak slobodnih mjesta. Ukupno u centru djeluje 18 tvrtki s više od 30 zaposlenih. Uskoro se očekuje useljenje i početak rada Visokog učilišta Algebra, čime će se dodatno intenzivir­ati frekvencij­a događanja u centru.

– Nakon prvih stotinu dana rada može se zaključiti kako je Šibeniku zaista trebao prostor poput Trokuta te da je Grad Šibenik prepoznao potrebu poduzetnik­a nove generacije – napominje direktoric­a Diana Mudrinić.

 ??  ?? Nakon prvih stotinu dana rada može se zaključiti kako je Šibeniku zaista trebao prostor poput Trokuta – kaže direktoric­a Diana Mudrinić
Nakon prvih stotinu dana rada može se zaključiti kako je Šibeniku zaista trebao prostor poput Trokuta – kaže direktoric­a Diana Mudrinić
 ??  ?? U siječnju su počela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje poslovni analitičar
U siječnju su počela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje poslovni analitičar
 ??  ?? Ukupno u centru djeluje 18 tvrtki s više od 30 zaposlenih
Ukupno u centru djeluje 18 tvrtki s više od 30 zaposlenih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia