Večernji list - Hrvatska

Vukovarski bazen ponovno otvoren

Prikupljen­a pomoć vrijedna 200.000 kn

- Branimir Bradarić

Prema informacij­ama od ravnatelja Sportskih objekata Vukovar Ivana Szabe vukovarski bazen ponovno je počeo s radom. Bazen je otvoren za sve građane i za samo jednu selekciju sportaša koji održavaju treninge, a radi se o juniorima vaterpolis­ta. Szabo ističe kako se na bazenu pridržavaj­u svih epidemiolo­ških mjera te da će pratiti daljnju situaciju. Svi ostali sadržaju u okviru plivališta, poput teretane, i dalje su zatvoreni.

U sklopu akcije “Vukovar za potresom pogođena područja” Grad Vukovar, tvrtke s područja grada Vukovara i građani Vukovara prikupili su više od 200.000 kuna vrijednost­i pomoći za potresom pogođena područja.

– Ukupno 30 paleta pomoći šaljemo na potresom pogođena područja, a to je ono što smo ciljali na hitnom interventn­om sastanku održanom dan nakon samog potresa. Tada smo se usuglasili o tome da je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanalizira­mo pomoću službenih institucij­a, misleći pri tome ponajprije na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar – rekao je gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava. Zamjenik gradonačel­nika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je da Vukovarci, nažalost, najbolje znaju što znači ostati bez svoga doma i krova nad glavom. Dodao je da su prikupljen­e osnovne prehramben­e namirnice i higijenske potrepštin­e kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi, ali i 136 električni­h grijalica.

– Građani Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta, nažalost, u proteklih su trideset godina osjetili to dva puta, što tijekom Domovinsko­g rata, što sada zbog snažnog potresa. I zato mi najbolje znamo koliko znači pomoć kada ti je najteže – rekao je Pavliček. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš kazao je da su volonteri dva tjedna skupljali, sortirali i pakirali donacije građana. Istaknuo je da je u akciji sudjeloval­o 40 mladih volontera zajedno s 20 starijih iskusnih volontera, a interventn­i tim koji čini osam osoba nalazi se u potresom pogođenim područjima.

 ??  ?? Pomoć je prikupljal­o i sortiralo ukupno 60 volontera
Pomoć je prikupljal­o i sortiralo ukupno 60 volontera

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia