Večernji list - Hrvatska

Vratit ću se kiparstvu iz ljubavi kada budem imao svoju kuću

Talentiran­og Marka Braića gledali smo u showu “Tvoje lice zvuči poznato”

-

Završio je školu primijenje­ne umjetnosti i dizajna, smjer kiparstvo, i iako sada nema vremena, plan mu je jednog dana vratiti se toj ljubavi. – Vratit ću se kiparstvu iz ljubavi jednom kada budem imao svoju kuću ili dosta velik stan – kaže nam. Nije siguran od koga je naslijedio glumački talent, ali sretan je što su ga njegovi uvijek podržavali u životnim odabirima. – Glumaca u obitelji nemamo, ali imamo dvije slikarice. Ne bih znao od koga sam naslijedio sklonost za umjetnost. Tko zna, možda on nekog daljnjeg rođaka koji je možda bio rođeni umjetnik, a stvoreni vojnik ili nešto drugo što mu je ili joj društvo nalagalo. Imam tu sreću da me moji doma podržavaju u svemu što radim – otkriva Marko, koji je odrastao u istarskom Peroju. Zadnju godinu srednje škole proveo je na razmjeni u Americi, pa pitamo Marka kako se priviknuo na život ondje i postoji li želja da se jednom okuša na daskama Broadwaya ili u Hollywoodu?

Nedostaju mu koncerti i izlasci

– Uvijek je teško prilagodit­i se nekoj novoj sredini, bilo to mjesto malo dalje od praga tvoje kuće ili s druge strane oceana. No ljudska ćud zapravo je svuda jednaka. Tada sam bio mlad i s nekim se stvarima susreo prvi put, ali zato danas, zahvaljuju­ći tom iskustvom, e marim za razlike u društvu i blokadu zbog prilagođav­anja novoj sredini ne posjedujem. Mogu se snaći gdje god u svijetu. Mogu se zamisliti i okušati na Antarktici za neki dobar projekt, mjesto boravka mi u tome nije bitno koliko sam projekt – govori. Marko kaže kako mu u ovo pandemijsk­o vrijeme nedostaju koncerti i nada se da će ih biti što više jednog danas kada se život vrate u normalu.

– Nedostaju mi i izlasci; masa ljudi, žarka svjetla i glasna muzika. Zapravo jedva čekam biti u nekoj gužvi – kaže i otkriva kakve knjige i filmove voli: – Volim životne filmove i knjige. Priče koje me odvedu na put borbe likova, njihovih emocija, života s kojim se nose... “The Tree of Life” je moj omiljeni film pa analiziraj­te.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia