Večernji list - Hrvatska

Divna gesta Marijana Bana kojom pomaže glazbenoj školi u Sisku

- Ivana Carević

Pjesma “Morska vila” koju je Marijan Ban pjevao s Dalekom obalom postala je himna naše rukometne reprezenta­cije i, svaki put kad naši rukometaši sudjeluju na svjetskom ili europskom natjecanju, ova pjesma može se čuti u TV programu i na radioposta­jama, a Marijan Ban se ovaj put odrekao tantijema za “Morsku vilu”. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, glazbenik je odlučio novac od tantijema donirati za glazbenu školu u Sisku u sklopu humanitarn­e akcije koju je pokrenuo HDS ZAMP. Naime, HDS ZAMP je napravio anketu među svojim članovima i ponudili su im da, ako to žele, odaberu pjesmu za koju će se u jednom određenom obračunsko­m razdoblju odreći autorskih naknada.

Glumac Marko Braić bio je jedan od favorita i finalist šeste sezone showa “Tvoje lice zvuči poznato”, a pobjeda mu je izmaknula za dlaku i otišla je u ruke njegova kolege Fabijana Pavla Medvešeka. Dio gledatelja nije bio zadovoljan ovim ishodom jer ih je Marko oduševio finalnom transforma­cijom u Jennifer Lopez, pa smo pitali Marka kakvi su ga komentari dočekali u inboksu nakon finala.

Iskustvo života u Americi

– Ne bih se mogao požaliti na komentare nakon finalne emisije. Dobivao sam prave esejeu inboksu na Instagramu i Facebooku. Sigurno ljudima nije jednostavn­o ne škrtariti na riječima prema osobi koju ne poznaju, već je samo vide na TV-u. Ja sam iznimno zahvalan na svakom komentaru, pisanom i izgovoreno­m. Mogu reći da su moji bližnji jako ponosni i sretni, ljudi su se veselili i za mene od toga nema veće nagrada. Zadovoljan sam i ponosan na samoga sebe. Zadatak je bio jako težak, umora je bilo na pretek, vremena jako malo i mislim da sam napravio nešto što nisam mogao ni zamisliti da mogu – kaže nam Marko i otkriva koje su mu ženske, a koje muške transforma­cije u showu ostale među dražima. – Što se ženske transforma­cije tiče, najviše sam uživao u imitaciji Arethe Franklin, a muške Rag’ and Bone Mana. Draga mi je i imitacija Indire, ali tu je pritisak ipak bio veći, a rasterećen­je i uživanje stoga malo manje – kaže ovaj 29-godišnji glumac kojeg smo u ulozi Luke Penave gledali u seriji “Na granici” i trenutačno ga gledamo kao Zorana u “Dar Maru”, serijama koje su mu donijele veliku popularnos­t, a toj se popularnos­ti, kaže Marko, nije uopće nadao jer igra sporedne likove.

 ??  ??
 ??  ?? BIO JE ODLIČAN Nakon finala TLZP-a dobio je “eseje” podrške od svojih obožavatel­ja
BIO JE ODLIČAN Nakon finala TLZP-a dobio je “eseje” podrške od svojih obožavatel­ja
 ??  ?? TEŽAK LIK Glumicu je psihički izmorila uloga u HBO-ovoj seriji “Slom” i još se oporavlja
TEŽAK LIK Glumicu je psihički izmorila uloga u HBO-ovoj seriji “Slom” i još se oporavlja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia