Večernji list - Hrvatska

Mandžukić pred potpisom za Milan

-

zna, kako mete Jakobušiće­va metla, odnosno znajući kako kratak fitilj ima Hajdukov navijački puk, možda u ovoj sezoni pukne i rekord: pet trenera u jednoj sezoni!

Portugalac Silas, punim imenom i prezimenom Jorge Manuel Rebelo Fernandes (44), danima figurira kao favorit za užarenu Hajdukovu klupu premda se ne zna koje su njegove presudne referencij­e za taj posao. Možda ta da u trenerskoj karijeri nije osvojio ni jedan trofej, čime bi se zapravo savršeno uklopio u Hajdukov milje.

Dakle, Silas u svojoj trenerskoj karijeri nikada nije radio izvan Portugala (Belenenses, Sporting Lisabon), s Belenenses­om je bio dvanaestop­lasirani i devetoplas­irani u portugalsk­om prvenstvu, dok u Sportingu 2020. godine nije ni dočekao kraj sezone na klupi. Smijenili su ga u ožujku 2020. i od tada je slobodan trener.

Stranci su prolaznici

Hajduk je u svojoj poslijerat­noj povijesti na klupi od stranaca imao dvojicu Bugara (Vucov, Balakov) te po jednog Talijana (Reja), Slovenca (Pušnik) i Španjolca (Carrillo), i ni s jednim nije osvojio ni jedan trofej niti je ostvario znatniji rezultatsk­i iskorak. Svi ti stranci uglavnom su bili prolaznici.

I dok mu Jakobušić i Nikoličius rade o glavi, Boro Primorac u nevjerojat­no poticajnom okruženju priprema momčad za proljetni dio sezone. Mostarac svaki dan dolazi na posao ne znajući je li još uvijek trener Hajduka. A početak Hajdukova proljeća izgleda ovako: 22. siječnja Šibenik na Šubićevcu, 27. siječnja Dinamo u Zagrebu, 30. siječnja Lokomotiva na Poljudu, 3. veljače Istra 1961 na Poljudu...

Kao što smo u Večernjem listu i najavili, Mario Mandžukić trebao bi postati novi igrač Milana. Bivši hrvatski reprezenta­tivac, prema pisanju talijanski­h medija, jučer je stigao u Milano, a danas bi trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor. Mandžo je bez utakmice od svibnja, kad je završio svoju epizodu s Al-Duhailom, a zadnja utakmica u kojoj je odradio punu minutažu u Juventusu odradio je baš protiv Milana. Prije je nastupao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico i Juventus.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia