Večernji list - Hrvatska

Laganim dvokorakom među osam

Rukometaši­ce Lokomotive plasirale su se u četvrtfina­le EHF Europskog kupa

- Damir Mrvec

Rukometaši­ce zagrebačke Lokomotive plasirale su se u četvrtfina­le EHF Europskog kupa. U dvije utakmice odigrane u Zagrebu bile su bolje od talijansko­g sastava Jomi Salerno. U prvoj utakmici bilo je 33:22, a u drugoj 34:18 za lokosice. U toj drugoj utakmici sjajna je bila Andrea Šimara koja je postigla deset pogodaka iz deset pokušaja.

Kvaliteta Lokomotive bila je u tome što trenutačno u rosteru imaju osam igračica koje su osvojile europsku broncu na nedavnom turniru u Danskoj. Doduše, dvije igračice su oba susreta gledale s tribine. Zbog ozljeda su izostale lijevo krilo Paula Posavec i lijevi vanjski Kristina Prkačin.

– Od njih dvije više mi je nedonaria. stajala Prkačin zbog igre u obrani. Ona je visoka pa s njom možemo igrati obranu 6-0. Ovako, zbog niže postave morao sam igrati više obranu 5-1 – istaknuo je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive, ali i izbornik hrvatske ženske reprezenta­cije.

Od 2017. godine Lokomotiva briljira u ovom natjecanju. Naime, te godine su osvojile ovaj kup, koji se prije zvao Challenger kup. U finalu su u dvije utakmice pobijedile švedski Hoors (2:21 i 22:19). Iz tog sastava danas su u klubu Stela Posavec, Dora i Larissa Kalaus i Kristina Prkačin. Zanimljivo je da tada na vratima bila Tea Pijević koja je nedavno briljirala na Europskom prvenstvu u Danskoj gdje je naša reprezenta­cija osvojila broncu.

Godinu dana poslije Lokomotiva je zaustavlje­na u polufinalu od španjolsko­g sastava Gran CaNaše rukometaši­ce ispale su nakon dva neodlučena rezultata (25:25, 26:26), ali su Španjolske postigle više pogodaka u gostima. I na kraju, lani su se opet plasirale u polufinale ali je Europski rukometni savez zbog pandemije prekinuo natjecanje. Lokosice su trebali igrati protiv srpske Naise.

Sada Lokomotiv s nestrpljen­jem očekujem ždrijeb četvrtfina­la. U bubnju su ostala tri španjolska sastava – Gran Canaria, Elche i Malaga. Možda bi najbolji izbor bio ukrajinski sastav Galičanka, turski sastav Yalikavaks­port ili grčki PAOK koji je pomalo neočekivan­o izu daljeg natjecanja izbacio naš Bjelovar. Obje utakmice igrale su se u Solunu i već u prvoj Grkinje su pobijedile s čak plus sedam. To je bilo teško nadoknadiv­o za Bjelovarča­nke u uzvratu.

 ??  ?? STELA POSAVEC hrvatska reprezenta­tivka sjajno je organizira­la Lokomotivi­ne napade i još uz to bila je i efikasna u obje utakmice
STELA POSAVEC hrvatska reprezenta­tivka sjajno je organizira­la Lokomotivi­ne napade i još uz to bila je i efikasna u obje utakmice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia