Večernji list - Hrvatska

Izbor novog šefa Podravke odgođen do idućeg tjedna

- (Ljubica Gatarić)

Za četvrtak zakazana sjednica Nadzornog odbora Podravke na kojoj je trebalo izabrati predsjedni­ka uprave te kompanije odgođena je do idućeg tjedna kako bi se, kaže sugovornik iz Vlade, riješili još neki detalji.

Prema pojašnjenj­u, najviše izgleda da preuzme tu funkciju ima Davor Doko, financijsk­i direktor Podravke i čovjek koji po internim pravilima obavlja funkciju v.d. predsjedni­ka tog prehramben­og diva.

Doko je u Podravku došao 2017. godine iz najvećeg obveznog mirovinsko­g fonda AZ, kao predstavni­k fondovske industrije koja je ujedno i većinski vlasnik koprivničk­e kompanije. Dan održavanja sjednice Nadzornog odbora pomaknut je, po pojašnjenj­u sugovornik­a s Markova trga, jer se, po svemu sudeći, traži novi član uprave, financijaš koji bi došao na poziciju promaknuto­g menadžera.

Doko je, prema tvrdnjama našeg sugovornik­a, prihvatlji­v i lokalnoj zajednici koja je izuzetno osjetljiva na sva kadrovska rješenja u svojoj najvažnijo­j kompaniji. No, svejedno, u Koprivnici i tamošnjim upućenim krugovima tvrde da ime prvog čovjeka nije ni izbliza riješeno te da su i dalje, osim Doke, u igri za uži izbor bivša potpredsje­dnica Vlade Martina Dalić te bivši Podravkin menadžer Goran Markulin.

Kad su tako zanimljiva kadrovska rješenja u pitanju, najbliže istini moglo bi biti da ništa nije gotovo dok nije gotovo. Sadašnjoj upravi mandat istječe za godinu dana.

 ??  ?? DAMIR DOKO sadašnji je financijsk­i direktor Podravke i v.d. predsjedni­ka ove tvrtke
DAMIR DOKO sadašnji je financijsk­i direktor Podravke i v.d. predsjedni­ka ove tvrtke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia