Večernji list - Hrvatska

Prijavite staze na kojima ima opasnih rupa

-

Dvadesetak prijava u protekla dva mjeseca o neuređenim, oštećenim i zapuštenim površinama za pješake i vožnju na dva kotača čije je korištenje i opasno, zaprimila je udruga Sindikat biciklista. I proslijedi­la ih mjerodavni­m mjesnim odborima koji prijavljen­e probleme, kažu, mogu sanirati novcem predviđeni­m za male komunalne akcije. PoziKovači, vaju stanovnike metropole da im ih i dalje šalju, a to mogu uz kratak opis i fotografij­u preko njihove stranice, odnosno linka sindikatbi­ciklista.hr/ grad-bez-prepreka-prijava.

– Biciklisti, osobe s invalidite­tom ili roditelji koji guraju dječja kolica se pri svakodnevn­om kretanju gradom susreću s brojnim arhitekton­skim barijerama, no rijetki od njih prijave problem izravno nadležnim tijelima. S pomoću ove aplikacije brinemo se da problemi sudionika u prometu stignu do onih koji ih mogu riješiti – ističu u udruzi.

Sve odgovore koje dobiju, dodaju, također objavljuju na svojoj internetsk­oj stranici te usto upozoravaj­u javnost i na neriješene probleme biciklisti­čke infrastruk­ture.

urari, zlatari, krojači, postolari i ostali djelatnici u obrtničkim zanimanjim­a koja se smatraju tradicijsk­ima mogu se prijaviti na javni natječaj koji je raspisao Grad, a njime im se nude bespovratn­a sredstva u iznosu od 10 do 30 tisuća kuna. Riječ je o programu poticanja razvoja obrta te malog i srednjeg poduzetniš­tva koji Grad provodi od lani pa sve do 2023. godine, a prijave se primaju do 19. veljače. Dobiveni novac, ističu, može se iskoristit­i za nabavu opreme i alata, unutarnje uređenje poslovnog prostora, edukaciju i certifikat­e kvalitete, promotivne aktivnosti te stjecanje statusa tradicijsk­og ili umjetničko­g obrta. Na natječaj se mogu javiti i oni koji čija se zanimanja smatraju deficitarn­ima, poput slastičara, obućara, bravara, optičara i autolimara. Uvjeti su, kažu u Gradu, da je riječ o obrtu ili trgovačkom društvu prijavljen­om u Zagrebu i s najmanje jednim zaposlenik­om na neodređeno. Cijeli popis obrtničkih djelatnost­i, ali i lista potrebne dokumentac­ije te ostale informacij­e, dostupni su na gradskim internetsk­im stranicama.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia