Večernji list - Hrvatska

Bahrein nam neće biti problem, u 60 minuta ne mogu biti bolji

Ivica Obrvan bivši igrač, danas rukometni trener bio je gost Večernjeg TV-a

- Damir Mrvec

Ivica Obrvan, proslavlje­ni hrvatski rukometaš i danas uspješan trener, bio je gost Večernji TV-a gdje je s voditeljic­om Evom Grgić razgovara o Svjetskom prvenstvu koje trenutačno traje u Egiptu.

– Završen je prvi krug u dugi smo prenijeli tri boda. Dobro, planirali smo četiri, no taj gubitak boda od Japana nije sada toliko bitan u situaciji kada nam za četvrtfina­le trebaju dvije sljedeće pobjede, nad Bahreinom i Argentinom. Ono što me raduje jest činjenica da smo iz utakmice u utakmicu igrali za jednu stepenicu bolje. Čak sam sklon mišljenju da su nam prve tri uvodne utakmice bile dobre za uigravanje i isprobavan­je taktika i vrsta obrane. Jer, kako znate, na SP smo otišli samo s jednom pripremnom utakmicom, onom protiv Španjolske u Poreču – rekao je Ivica Obrvan.

Obrana se još traži

Po vama nam četvrtfina­le ne bi trebalo izmaknuti?

– Da, kvalitetni­ji smo od Bahreina i Argentine, a posljednja utakmica u skupini drugog kruga protiv Danske ionako neće odlučivati o plasmanu, već jedino o tome tko će biti prvi, a tko drugi. Kako skupina s kojom se križamo igra dan ranije, čak ćemo moći birati suparnika za četvrtfina­le. Iskreno, nikako ne bih htio Egipat, ali ni Sloveniju. Odgovarala bi nam Švedska ili Rusija – istaknuo je Obrvan.

Kako vam se činila utakmica protiv Katara?

– Mislim da smo kontrolira­li rezultat cijelu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremen­u. Iskoristil­i smo situaciju u kojoj Katar nije bio kompletan. Bilo bi nam puno teže da je, primjerice, mogao igrati Capote. Žao mi je što u fazi napada više nismo koristili da akcije idu preko Mabrouka, njihovog već vremešnog igrača koji uz to ima i višak kilograma. On je sad već dosta spor na nogama i nekoliko puta zabili smo pogotke upravo preko njega. Mogli smo ih slomiti i puno ranije, no kada bismo imali napad za tri ili četiri razlike, uvijek bi se dogodila neka pogreška, neki promašaj pa je izgledalo da smo stalno u egalu – istaknuo je Obrvan. Kako vam se čini naša obrana? – Teško mi je nešto konkretnij­e reći nakon prve tri utakmice. Červar još uvijek traži idealnu obranu premda su mu 6-0 i 5-1 za sada najbolja opcija. Na trenutke smo igrali dobro i jednu i drugu obranu, ali Červar još uvijek traži najbolja rješenja. Duvnjak još nije pravi u toj obrani 5-1 što je razumljivo jer je došao na SP nakon preboljele korone i nakon napornog završnog turnira Lige prvaka. Njega treba što dulje odmarati na klupi. Bit će mu puno lakše kada se priključi Igor Karačić. U tom trenutku moći će više igrati samo obranu, a manje u napadu. Opet, u toj 5-1 obrani može ga dobro zamijeniti i David Mandić koji je to često igrao na posljednje­m Europskom prvenstvu. Za sada Mandić ima malu minutažu – naglasio je Obrvan. Šteta što nismo kompletni? – Da, jako nam nedostaje nekoliko bitnih igrača. U prvom redu Stepančić, pa Cindrić, čak i Pavlović. Dobro je da se Šego vratio, još uvijek ne znam što je s Karačićem. Da smo kompletni 1. KOLO:

Švicarska - Island Francuska - Alžir Portugal - Norveška

2 2 2 2 2

2 2

1

1

0

0 0

0

0

0

0 0

1

1

2

51:42 53:48 62:49 55:53 49:56

43:65

4 4 2 2 0 0

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia