Večernji list - Hrvatska

Nevistić i Štefulj pred potpisom, Antonio Marin vraća se iz Monze

Prijelazni rok u Dinamu ipak neće proći mirno, bit će novih igrača

- Robert Junaci

Dosad nije bilo spektakula­rno, ni velikih odlazaka iz kluba ni velikih dolazaka u Dinamo. Nije bilo ni posebno velikih najava, osim priče da bi vratar Rijeke Ivan Nevistić i lijevi bek Daniel Štefulj trebali potpisati za plave. Taj se dan primaknuo, svakog časa očekuje se potpis njih dvojice za maksimirsk­i klub. Između dva kluba sve je više-manje dogovoreno.

Rijeci četiri milijuna eura

Nagađa se da će Dinamo za ovaj dvojac mladih igrača, jer Nevistiću su tek 22 godine, a Štefulju 21, platiti oko četiri milijuna eura, a put Rujevice poslat će nekoliko mladih igrača. Tamo se već preselio mladi bek Roko Jurišić, a na ljeto će se vidjeti tko će još Maksimir zamijeniti Rujevicom. Jer, ni Nevistić i Štefulj neće se odmah preseliti u Dinamo, nego tek na ljeto. Kao igrači plavih do ljeta će biti na posudbi kod trenera Simona Rožmana. Dinamo sada ima Dominika Livakovića na vratima, Zagorca i Josipovića u pričuvi, na lijevom beku ima Leovca i Gvardiola. No zna se da Livaković lako može otići na ljeto jer za reprezenta­tivnu jedinicu ima zanimanja već dugo, a Gvardiol je ionako igrač Leipziga koji će se u Bundesligu i fizički preseliti na ljeto.

Plavi će tada vidjeti koji bi mladi igrači mogli put Rijeke, a i Rijeka mora podcrtati svoj kadar i vidjeti za koje pozicije treba igrače, kakav će biti status Kulenovića i Menala koji su već na posudbi u njihovu kadru. U ovom trenutku Dinamu ne trebaju pojačanja, ali Nevistić i Štefulj dobra su, iako ne jeftina investicij­a za sljedeće sezone. U napadačkom redu, osim Petkovića

i Gavranović­a koji su središnji napadači, plavi bi mogli posegnuti za ponekom prinovom. Bugarski mediji tvrde da je blizu dogovor Levskog iz Sofije i Dinama oko transfera 22-godišnjeg Nigela Robertha, igrača koji je prošao mlađe selekcije nizozemske reprezenta­cije, nogometnu školu Feyenoorda. Ove je sezone upisao 13 nastupa za

950 tisuća eura Dinamo bi trebao platiti za Nigela Robertha, reprezenta­tivca Curaçaoa iz Levskog

Levski, postigao dva pogotka uz tri asistencij­e.

Sigurno je međutim da se u Dinamo vraća Antonio Marin, jedan od najboljih mladih igrača plavih kojeg je i Uefa označila kao jednog od najperspek­tivnijih, briljirao je u Ligi prvaka mladih. Ovaj 20-godišnjak otišao je 1. listopada na posudbu u Monzu, no u talijansko­m drugoligaš­u prilike su mu davane na kapaljku, odigrao je tek jednu cijelu utakmicu, i to u kupu, dok je u prvenstvu skupio mršavih 85 minuta. Zaključio je da tamo neće igrati ni na proljeće pa se odlučio vratiti kući, u Dinamo. Već je jučer spakirao stvari i danas bi trebao biti u Zagrebu.

Antonio Marin na Rujevicu?

Sad je na Dinamu, odnosno sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću odluka hoće li Marina zadržati u svom jatu i davati mu prilike u većoj mjeri nego prije odlaska u Monzu (odigrao je samo susret u kupu s Ferdinando­vcem i tri utakmice za drugu momčad), ili će u dogovoru s njim i menadžerom Miroslavom Bičanićem potražiti klub za posudbu u kojem će igrati.

Kad smo već spominjali ‘trampe’, možda bi Marin mogao u Rijeku, no to su zasad samo nagađanja. Iako je već igrao za dva kluba, zbog privremeni­h protupande­mijskih mjera (Marin je i sam prebolio koronu u Monzi), ima pravo igrati i za treći klub u istoj sezoni.

 ??  ?? ANTONIO MARIN U Monzi je dobio minimalnu minutažu pa se prije vremena vraća se s posudbe u Dinamo
ANTONIO MARIN U Monzi je dobio minimalnu minutažu pa se prije vremena vraća se s posudbe u Dinamo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia