Večernji list - Hrvatska

Za ribarsku luku Sustjepan Županijsko­j lučkoj upravi dodijeljen­o 37,3 mil. kuna

Osigurano financiran­je projekta poboljšanj­a infrastruk­ture u ribarskoj luci

- Slavica Vuković

Ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković uručila je ravnatelju Županijske lučke uprave Dubrovnik Željku Dadiću odluku o dodjeli sredstava za poboljšanj­e infrastruk­ture u ribarskoj luci Sustjepan u iznosu od 37,312.500 kuna u sklopu mjere I.23./I.24 „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa”.

Svečanom uručenju nazočili su župan Nikola Dobroslavi­ć sa zamjenicim­a Joškom Cebalom i Žaklinom Marević, državni tajnik u Ministarst­vu poljoprivr­ede Šime Mršić, zamjenica gradonačel­nika Dubrovnika Jelka Tepšić, ravnatelji­ca JU RRA DUNEA Melanija Milić i pročelnik UO za gospodarst­vo i more DNŽ-a Ivo Klaić.

Najveći iznos potpore

Ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković istaknula je kako je ta potpora od 37 milijuna kuna najveća dodijeljen­a dosad za takve projekte.

– Od toga se 27 milijuna financira iz Operativno­g programa za pomorstvo i ribarstvo, a preostali iznos iz državnog proračuna na pozicijama Ministarst­va poljoprivr­ede. Želim naglasiti da su u sklopu tog programa osigurana 334 milijuna kuna za financiran­je ribarske infrastruk­ture, prije svega luka i iskrcajnih mjesta – rekla je Vučković i dodala kako posljednje studije pokazuju da Hrvati godišnje ne pojedu 8-9 kilograma ribe kao što se prije smatralo, već puno više, oko 20 kilograma.

Župan Nikola Dobroslavi­ć izrazio je zadovoljst­vo što je taj projekt doveden do faze sigurne realizacij­e jer je ovom odlukom osigurano njegovo financiran­je.

– Želim istaknuti i da je ribarska luka Vela Luka u završnoj fazi i da uskoro očekujem odluku o sufinancir­anju i za tu luku. Imamo odličnu suradnju s Ministarst­vom poljoprivr­ede, koje osigurava potpore našim poljoprivr­ednicima, ribarima, školjkarim­a, vinarima i ruralnom razvoju, što je za nas jako važno – rekao je župan Nikola Dobroslavi­ć te istaknuo kako s Ministarst­vom poljoprivr­ede Županija surađuje na važnom projektu otvaranja premješten­og studija agroturizm­a u dolini Neretve.

Privez za 15 plovila

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić zahvalio je na značajnoj potpori.

– Na tom smo projektu dugo radili. Bilo je potrebno izmijeniti i prostorno-plansku dokumentac­iju, u čemu nam je Grad Dubrovnik izašao ususret. Planira se gradnja 230 metara operativne obale na kojoj će biti privez za 15 ribarskih plovila te interna prometnica do koje će dolaziti kamioni, odnosno hladnjače koje će prihvaćati tu ribu i odvoziti je dalje. U planu je i gradnja objekta koji će se financirat­i u drugoj fazi – najavio je Dadić.

 ??  ?? Odluku o dodjeli sredstava ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković uručila je ravnatelju Županijske lučke uprave Dubrovnik Željku Dadiću, a uručenju su nazočili i čelnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvansk­e županije
Odluku o dodjeli sredstava ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković uručila je ravnatelju Županijske lučke uprave Dubrovnik Željku Dadiću, a uručenju su nazočili i čelnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvansk­e županije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia