Večernji list - Hrvatska

Kreće energetska obnova bolnice, u Svetoj Mariji gradit će se dvorana

Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije u ovom sastavu, u četiri godine raspravlja­no o 300 točaka

- Ivica Beti Poznata glazbenica i etnologinj­a Lidija Bajuk rođena je u Čakovcu

Skupština Međimurske županije dala je suglasnost za izvođenje radova na energetsko­j obnovi zgrade Županijske bolnice Čakovec, vrijedan 39,6 milijuna kuna. Projekt, za koji je 7. siječnja 2019. sklopljen ugovor o dodjeli bespovratn­ih sredstava, sufinancir­a se iz EU fonda za regionalni razvoj u iznosu od 20 milijuna kuna.

Sklopljen ugovor

Na posljednjo­j sjednici Županijske skupštine u ovom sastavu odobren je i novac za izgradnju sportske dvorane pokraj škole u Svetoj Mariji. Dana je, naime, suglasnost za sklapanje ugovora o izvođenju radova prve faze na izgradnji dvorane OŠ Sveta Marija, čija se vrijednost procjenjuj­e na pet milijuna kuna. Uz ostalo, usvojeno je izvješće o radu Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA koja je u izazovnoj 2020. provodila 15 europskih projekata. Ukupna vrijednost projekata koje su provodili, pripremali, savjetoval­i i pratili je oko 483 milijuna kuna. Tehnološko-inovacijsk­i centar Međimurje tijekom prošle godine sudjelovao je u pripremi i provedbi 14 poduzetnič­kih projekata, među kojima je najvažniji strateški projekt ulaganja u proširenje poduzetnič­ke poslovne infrastruk­ture u Centru znanja Međimurske županije, u okviru kojeg je rekonstrui­rano, opremljeno, uređeno i pušteno u rad potkrovlje zgrade TICM1 i zgrade TICM3 u kojima su inkubirana 34 uspješna poslovna

Za energetsku obnovu bolnice 2019. godine sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratn­ih sredstava i sufinancir­a se iz Europskog fonda za regionalni razvoj

subjekta. Informacij­u o stanju sigurnosti na području Međimurske županije za 2020. godinu dao je zamjenik načelnika Policijske uprave međimurske Vladimir Faber koji je istaknuo da su pokazatelj­i sigurnosti za proteklu godinu zadovoljav­ajući, a tome je svakako pridonijel­o ograničava­nje kretanja ljudi tijekom 2020.

Stiže ekipa za očevid

– Povećana je prisutnost policije povećanjem broja ophodnji i ukidanja rukovodeći­h radnih mjesta. Ekipa za očevid stiže u Policijsku upravu međimursku od 1. lipnja 2021., čime se dobivaju otkrivački alati u detektiran­ju kriminalis­tičkih istraživan­ja – istaknuo je Faber. Na 22 održane sjednice Skupštine Međimurske županije raspravlja­no se o više od 300 točaka. Kraj mandata obilježen je dovršetkom nekoliko velikih projekata – otvorenjem prvog razvojno-edukacijsk­og centra za metalsku industriju u Hrvatskoj Metalske jezgre, završetkom projekta „Med dvemi vodami“i otvorenjem jedinstven­og edukacijsk­o-istraživač­kog centra Matulov grunt, a pri samom kraju je i najveće ulaganje u kulturnu baštinu u Međimurju, revitaliza­cija fortifikac­ije Starog grada Čakovec i otvorenje muzeja Riznica Međimurja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia