Večernji list - Hrvatska

Za projekte vrijedne 34 mil. kuna potpore 17 milijuna

- Do Osijeka je prije pandemije dolazilo i do 150 kruzera Ministrica Vučković uručila je 12 ugovora za 11 poljoprivr­ednih proizvođač­a

Iz Programa ruralnog razvoja na području Osječko-baranjske županije dosad su ugovorene potpore u vrijednost­i od 2,1 milijardu kuna, od čega je 1,7 milijardi kuna već iskorišten­o, a prošlog tjedna ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković u Osijeku je uručila 12 ugovora iz mjera Programa ruralnog razvoja za 11 poljoprivr­ednih proizvođač­a iz ove županije.

– Vrijednost­i ugovorenih i iskorišten­ih potpora govori da je u Programu ruralnog razvoja dovoljno ugovara, da se dobro, brzo i na vrijeme isplaćuje pa hrvatski poljoprivr­ednici unatoč teškim i izazovnim vremenima ne odustaju od poljoprivr­edne djelatnost­i, a u realizacij­u projekata ulažu znatna vlastita sredstva – istaknula je ministrica.

Uz opasku da treba biti oprezan s podacima o kretanjima proizvodnj­e, rečeno je kako je činjenica da je hrvatska poljoprivr­edna proizvodnj­a prošle godine ostvarila najveći rast od 2008., kao i da se u Osječko-baranjskoj županiji nije smanjio, nego povećao stočni fond.

Uručenju ugovora nazočio je i predsjedni­k Vlade Andrej Plenković, koji je istaknuo da vrijednost potpora u uručenim ugovorima iznosi 17 milijuna kuna, a ukupna vrijednost tih projekta je 34 milijuna kuna. Riječ je o novcu za modernizac­iju i povećanje konkurentn­osti poljoprivr­ednih gospodarst­ava, korištenje obnovljivi­h izvora energije te razvoj nepoljopri­vrednih djelatnost­i u ruralnim područjima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia