Večernji list - Hrvatska

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Odjel za hemodijali­zu sisačke bolnice sada je u novom prostoru

-

zgrada središnjeg paviljona biti gotova do 15. travnja, tako da bi u svibnju mogla primiti sve ostale bolesnike i početi raditi punim kapaciteto­m.

Novi prostor Odjela za hemodijali­zu posjetio je u petak sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. – Nakon katastrofa­lnog potresa, ova zgrada preuzet će glavnu ulogu. Možemo reći da je ovo potpuno nova bolnica koja će, osim ovog Odjela hemodijali­ze, imati i niz drugih odjela potrebnih za zbrinjavan­je pacijenata. Imali smo sreću što je ova zgrada u potresu ostala potpuno netaknuta jer je napravljen­a kvalitetno i suvremenim načinom gradnje. Trebalo je gotovo godinu dana gradnje samo da se “izađe” iz zemlje. Ovdje ispod nas je niz od pedesetak pilota od 20-ak i više metara duboko u zemlji i zgrada je potpuno sigurna – rekao je župan Žinić dodavši kako nakon završetka radova očekuju i otvorenje objedinjen­og hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice.

Odjelu za hemodijali­zu donirano je i pet novih uređaja, a planirana je nabava još pet novih

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović nada se da će cijela zgrada biti gotova do 15. travnja

Normalno funkcionir­anje

– Vjerujem da će u ovoj zgradi svoje mjesto naći i interni i ostali odjeli koji trenutačno nemaju smještajne kapacitete, odnosno nemaju gdje raditi. Privremeno, većina naših specijalis­ta radi na Odjelu ginekologi­je, ali evo, u završnoj fazi su i radovi na zgradi kirurgije koja je imala neznatna oštećenja i vjerujem da ćemo je osposobiti već do kraja ovog mjeseca i da će i ona ponovno potpuno zaživjeti i da će svi naši pacijenti i liječničko osoblje moći normalno funkcionir­ati – rekao je Žinić i zahvalio svima koji su

• sudjeloval­i u projektu.

 ??  ?? Odjel za hemodijali­zu u podrumu je novog središnjeg paviljona, a obišao ga je župan Ivo Žinić
Odjel za hemodijali­zu u podrumu je novog središnjeg paviljona, a obišao ga je župan Ivo Žinić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia