Večernji list - Hrvatska

Za projektnu dokumentac­iju do 280.000 kuna

- Hana Ivković

Javni poziv vrijedan je dva milijuna kuna

Bilo da se radi o uvođenju širokopoja­snog interneta ili energetsko­j obnovi kakve društvene zgrade, Zagrebačka će županija sufinancir­ati troškove izrade projektne dokumentac­ije za projekte koji će se financirat­i iz europskih strukturni­h i investicij­skih fondova, programa EU i ostalih izvora. Radi se o javnom pozivu vrijednost­i od dva milijuna kuna, otvoren je do iskorišten­ja sredstava, a najkasnije do 2. studenoga. Prihvatlji­vi prijavitel­ji u sklopu ovog javnog poziva su gradovi i općine s područja županije, koji do dana prijave na javni poziv imaju ugovoren, odnosno naručen ili izrađen dokument koji je sastavni dio projektne dokumentac­ije za projekt koji će se (su)financirat­i sredstvima iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, a sufinancir­aju se dokumenti poput studije izvodljivo­sti, analize troškova i koristi, tehnički elaborati, glavni i izvedbeni projekt i slično.

– Bez dokumentac­ije, koja često iziskuje znatna sredstva, nema EU projekata! Posebno veseli kad vidimo da sredstva koja su dodijeljen­a našim gradovima i općinama imaju vidljive tragove na terenu. Reciklažno dvorište u općini Orle otvoreno je početkom ove godine, izgradnja dvorane u Zaprešiću praktički je završena, a vrtić u Jalševcu Nartskom u Rugvici u odmakloj je fazi gradnje – rekao je župan Kožić istaknuvši samo mali dio projekta čiju je dokumentac­iju sufinancir­ala Zagrebačka županija. Visina iznosa sufinancir­anja troškova izrade projektne dokumentac­ije utvrđena je, inače, sukladno indeksu razvijenos­ti jedinice lokalne samouprave, s tim da one u I., II., III. i IV. stupnju imaju stopostotn­i udio. Svaki prijavitel­j može prijaviti najviše četiri dokumenta za sufinancir­anje, a maksimalan iznos potpore po prijavitel­ju iznosi 280 tisuća kuna.

Prijava na natječaj obavlja se elektronič­ki, putem sustava ePrijave, tako da se ispuni odgovaraju­ći obrazac i učita propisana dokumentac­ija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana

• ePrijave.

 ??  ?? UKUPNI FOND
UKUPNI FOND

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia