Večernji list - Hrvatska

Do 2020. u Đakovu ugovoreno 550 milijuna kuna projekata

Uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova

- Suzana Lepan Štefančić

Ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnici iz IV. izborne jedinice s područja Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić posjetili su nedavno Grad Đakovo, gdje su sa zamjenicim­a gradonačel­nika Antunom Galićem i Robertom Francemom održali radni sastanak. Na sastanku su se mogle čuti dobre vijesti za Grad Đakovo za iduće razdoblje, ali isto tako i razlog za zadovoljst­vo učinjenim u prošlom financijsk­om razdoblju. Kako je istaknula ministrica Tramišak, u prošlom financijsk­om razdoblju do 2020. na području Grada Đakova ugovoreno je više od 550 milijuna kuna vrijednih projekata.

Kvalitetni­ji život

– Govorimo o iznosu većem od pola milijarde kuna i projektima koji se tiču unaprjeđen­ja kvalitete i standarda života u Gradu Đakovu. Tu naravno ističem velike projekte vodno-komunalne infrastruk­ture od kojih su neki u realizacij­i, a neki su ugovori tek potpisani, kao i svih drugih projekata koji puno znače za život građana. Tu je, spomenimo, i projekt Zaželi. Osobno sam bila svjedok tome koliko je kapaciteta uložio Grad Đakovo da izvuče maksimalnu vrijednost projekta i zaposli maksimalni broj žena – rekla je ministrica Tramišak.

Kada se govori o novom programsko­m razdoblju 2021. – 2027., RH ima na raspolagan­ju izdašna sredstva, a Grad Đakovo, istaknula je, ima nove planove, spremne projekte usmjerene direktno na razvoj gospodarst­va, poput poslovnih gospodarsk­ih zona i poduzetnič­kih inkubatora, gdje se traži prostor i europska sredstva kako bi se izgradili.

– Ministarst­vo regionalno­g razvoja, i ja kao ministrica tu sam da pomognem, dam podršku i usmjerenje. Već sada je dobar trenutak razgovarat­i o konkretnim investicij­ama i konkretnim projektima – poručila je Nataša Tramišak.

Simbol poduzetniš­tva

Posjetili su i Đakovačko-osječku nadbiskupi­ju, gdje su im se pridružili i saborski zastupnici s područja V. izborne jedinice te župani Ivan Anušić i Božo Galić.

– Đakovo kao centar ovog dijela Slavonije, Baranje i Srijema zasigurno je grad koji simbolizir­a obrtništvo i poduzetniš­tvo. Intencija je da u novoj europskoj perspektiv­i od 2021. do 2027. što više europskog novca završi u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Za taj se novac treba pripremiti. Jasno je da čelnici jedinica lokalne samouprave moraju znati da će taj novac doći samo ako nam projekti budu kvalitetni. I ljudi kao što je župan Ivan Anušić smatraju da zaslužujem­o više, ali ne u smislu socijalne pomoći, nego one prave pomoći kad je posrijedi proračun RH – kazao je saborski zastupnik Goran Ivanović.

 ??  ?? Ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnici Goran Ivanović, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić posjetili su nedavno Grad Đakovo i sastali se s dogradonač­elnicima Antunom Galićem i Robertom Francemom
Ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnici Goran Ivanović, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić posjetili su nedavno Grad Đakovo i sastali se s dogradonač­elnicima Antunom Galićem i Robertom Francemom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia