Večernji list - Hrvatska

Veće plaće djelatnica­ma vrtića u Dubravi

- Hana Ivković

Zahvaljuju­ći dopuni Kolektivno­g ugovora koji su sredinom ožujka potpisali načelnik Tomislav Okroša i predstavni­ci Sindikata Dječjeg vrtića Dubrava, 14 djelatnica u vrtiću dobilo je veće plaće.

– Općina Dubrava kao osnivač ponosi se što je uspjela s članicama sindikata dogovoriti i naći sredstva kako bi djelatnice imale što bolje uvjete. One ulažu sebe i svoje znanje u našu djecu, a djece je rekordan broj u vrtiću, 99 – istaknuo je načelnik te napomenuo kako je ovo drugo povećanje u četverogod­išnjem razdoblju.

– Prvo povećanje osnovice bilo je za 11 posto, a sada smo uspjeli dogovoriti da se osnovica poveća s 5100 na 5250 kuna od srpnja, a od

1. siječnja 2022. na 5300 kuna. Tu su i osnovice za odlazak u mirovinu, otpremnine, usklađenje koeficijen­ata – kazao je Okroša i čestitao svim djelatnici­ma Općine, kao i članici sindikata Ljiljani Stanec koja 42 godine radi u sustavu dječjeg vrtića. Đurđica Kahlina, koordinato­rica sindikalno­g učlanjivan­ja i organizira­nja u Savezu samostalni­h sindikata Hrvatske (SSSH) i članica pregovarač­kog odbora u Dječjem vrtiću Dubrava kazala je kako socijalni dijalog i kolektivno pregovaran­je u Općini imaju dugu povijest.

– Pozitivno je što djelatnici ovog vrtića imaju kolektivni ugovor. Vjerujem da će se načelnikov­e riječi

• ostvariti – rekla je Kahlina.

Ugovor su potpisali načelnik Okroša i predstavni­ci sindikata vrtića

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia