Večernji list - Hrvatska

Dječji vrtić gradit će se pokraj jaskanskog Sajmišta

- Idejno rješenje zgrade je već u izradi i trebalo bi biti gotovo do kraja mjeseca

Novi vrtić gradit će se pokraj jaskanskog Sajmišta, na nekretnini veličine 10.806 četvornih metara. Parcela udovoljava zahtijevan­im pedagoškim standardim­a prema kojima je potrebno osigurati površinu od minimalno 30 kvadrata po djetetu. Idejno rješenje zgrade novog dječjeg vrtića, koje je već u izradi i trebalo bi biti gotovo do kraja ovog mjeseca, mora zadovoljit­i projektnim zadatkom planirane sadržaje – 12 odgojno-obrazovnih jedinica, višenamjen­ski prostor, prostori za djelatnike, gospodarsk­i prostori, higijenski servis i ostalo, a istim se rješenjem moraju predložiti pripadajuć­e terase vrtićkih i jasličkih jedinica, kolne površine, pješačke površine, igrališta i druge vanjske prostore prilagođen­e uzrastu djece. Podsjetimo, za redovan rad

DV-a Radost, koji polazi šestotinja­k mališana na pet lokacija, Grad iz proračuna izdvaja više od 10 milijuna kuna godišnje. Također, Grad i u ovoj godini nastavlja sufinancir­ati djelatnost dadilja, a od 1. ožujka 2021. godine dosadašnji iznos subvencije uvećan je za 100 posto, što iznosi 1000 kuna po djetetu.

– Cilj je dodatno pomoći roditeljim­a u vidu smanjenja financijsk­ih izdataka, ali i dadiljama i "tetama" dati do znanja koliko Grad cijeni njihov rad s najmlađima – ističe gradonačel­nik Zvonimir Novosel. Uz isplate naknada za novorođenč­ad i provođenje­m drugih projekata, Jastrebars­ko nastoji biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravan­jem kvalitetni­jih uvjeta za ugodniji život žele privući što više mladih obitelji.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia