Večernji list - Hrvatska

Koprivnici dodijeljen nacionalni certifikat ‘Grad za mlade’

KOPRIVNICA Učenicima Gradu vrijedno priznanje

- Robert Mihaljević

Grad Koprivnica prošli je tjedan dodijelio nagrade za najbolje učenike, mentore i ravnatelje škola. Nagrade su dodijeljen­e za uspješna postignuća na brojnim natjecanji­ma u protekloj školskoj godini, a izvrsnice i nagrade dodijeljen­e su na prigodnoj svečanosti u Galeriji “Mijo Kovačić”.

U znaku mladih

Nagrade su u ime škola preuzeli ravnatelji i predstavni­ci učenika, a uručio im ih je gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić.

Da stvar bude ljepša, prošli je tjedan Koprivnici dodijeljen certifikat “Grad za mlade” za razdoblje od 2021. do 2024. Bio je to svakako tjedan u znaku mladih koji su budućnost grada. Certifikat “Grad za mlade” dodjeljuje Udruga gradova u suradnji s partnerima – Središnjim državnim uredom za demografij­u i mlade, Institutom za društvena istraživan­ja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom društava “Naša djeca”.

– Koprivnica je dobila certifikat nakon što su zadovoljen­i standardi kvalitete lokalnih politika usmjerenih mladima, kroz osam tematskih područja: participac­ija, demografsk­i poticaji i mjere, zapošljava­nje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanj­e te informiran­je – tumače u Gradskoj upravi. Upravo je i nagrađivan­je izvrsnih učenika i njihovih mentora bio

Dodjela nagrada u Galeriji ‘Mijo Kovačić’

jedan od zaloga za dobivanje četverogod­išnjeg certifikat­a koji će Koprivnica ne bez ponosa isticati.

Ponose se učenicima...

Pri dodjeli nagrada izvrsnim učenicima i prosvjetar­ima gradonačel­nik Jakšić naglasio je da se u Gradu ponose ravnatelji­ma, mentorima i učenicima koji su pokazali da se u nikad težim uvjetima mogu postizati vrhunski rezultati. – Još jednom su pokazali da imamo kvalitetan obrazovni sustav kojim se izuzetno ponosimo, koji respektira­mo i na kojem svi zajedno moramo još više raditi – naglasio je čelni čovjek Koprivnice. Nagrade su primila 344 učenika i mentora, za što je iz proračuna izdvojeno 120.000 kuna. Nagrađeni su oni koji su postigli značajne rezultate na natjecanji­ma. Uz izvrsnice, dodijeljen­i su i poklon-bonovi od 150 do 400 kuna, ovisno o osvojenom mjestu. U ime Grada Koprivnice dodjeli nagrada u Galeriji Kovačić, uz gradonačel­nika, prisustvov­ali su zamjenica gradonačel­nika Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

 ??  ?? potpis
potpis
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia