Večernji list - Hrvatska

Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljava­nje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavil­a još jedan projekt iz programa Zaželi

- Danijel Prerad

Zaklada “Sandra Stojić” na početnoj je konferenci­ji predstavil­a projekt EU “Žene su snaga zajednice – faza II” iz Nacionalno­g programa zapošljava­nja žena “Zaželi”.

Za najpotrebi­tije

Ukupna je vrijednost projekta 2,784.400 kuna, koje su osigurane u bespovratn­om iznosu iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%). Upravitelj­ica Zaklade Biserka Stojić izrazila je zadovoljst­vo što je projekt zapošljava­nja žena nastavljen. – To nas hrabri i potvrda je dobrog rada Zaklade “Sandra Stojić”, a još nas više veseli što je osigurana pomoć našim najpotrebi­tijim sugrađanim­a te što je zaposleno 30 žena iz teže zapošljive skupine. One će pružati pomoć za naših 180 sugrađana, što je 100 korisnika usluge više nego u prvoj fazi projekta “Žene su snaga zajednice” – istaknula je Biserka Stojić. Nositelj projekta je Zaklada “Sandra Stojić”, a partneri Hrvatski zavod za zapošljava­nje, Područni ured Kutina, Centar za socijalnu skrb Kutina te Grad Kuta tina. Kako je rečeno, cilj je projekta osnažiti radni potencijal za 30 nezaposlen­ih žena i žena s nižom razinom obrazovanj­a iz ruralnog područja zapošljava­njem u lokalnoj zajednici te pružiti potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika povećanjem razine kvalitete živoS

Partneri na projektu su HZZ Kutina, Centar za socijalnu skrb Kutina te Grad Kutina

sve do srpnja 2022. Zaposleno je 30 dugotrajno nezaposlen­ih žena s najviše završenim srednjoško­lskim obrazovanj­em koje su bile prijavljen­e u evidenciju nezaposlen­ih HZZ-a Područni ured Kutina, s naglaskom na starije od 50 godina.

Svakodnevn­a pomoć

One trenutačno, nakon osposoblja­vanja i obrazovanj­a, pružaju pomoć za 180 korisnika – osoba starije životne dobi, u nepovoljno­m položaju ili osoba s invalidite­tom te će to raditi godinu dana. – Pružaju im pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvim­a, u održavanju čistoće stambenog prostora, pri odijevanju i svlačenju, vode brigu o higijeni, pomažu u socijalnoj integracij­i, pružaju podršku razgovorim­a i druženjem te uključivan­jem u društvo, pratnja su i pomoć u raznim društvenim aktivnosti­ma, pomažu u posredovan­ju u ostvarivan­ju raznih prava, dostavljaj­u lijekove i pomagala, plaćaju račune i slično – napominje Biserka Stojić dodajući kako svaki korisnik dobiva mjesečnu košaricu kućanskih i osnovnih higijenski­h potrepštin­a. Konferenci­ji je nazočio i gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić.

 ??  ??
 ??  ?? Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavil­a je projekt EU “Žene su snaga zajednice – faza II”, a na predstavlj­anju bio je i gradonačel­nik kutine Zlatko Babić. Grad Kutina partner je u projektu.
Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavil­a je projekt EU “Žene su snaga zajednice – faza II”, a na predstavlj­anju bio je i gradonačel­nik kutine Zlatko Babić. Grad Kutina partner je u projektu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia