Večernji list - Hrvatska

Novljanski­m vatrogasci­ma stigla nova oprema za intervenci­je vrijedna gotovo milijun kuna

JVP Grada Novske osnovana je prije dvije godine

- Danijel Prerad

javna vatrogasna postrojba Grada Novske, od osnivanja prije gotovo dvije godine, ispunila je sve zadaće koje su se pred vatrogaski­njama i vatrogasci­ma postavili.

Za uspješan rad u spašavanju imovine i ljudi, JVP Novska opremljena je specijalni­m vatrogasni­m vozilima i opremom za uspješno obavljanje poslova i u aktivnosti­ma koje se postavljaj­u pred njih.

Novo navalno vozilo

Ovih dana uručeno im je i novo navalno vozilo, DAF 45, vozilo dvostruke kabine, opremljeno visokotlač­nom pumpom, opremom za tehničke intervenci­je, kao i opremom kojom se koriste pri intervenci­ji poput kompreso– ra, kemijskih odijela, aparata za disanje, transportn­e torbe i druge namjenska oprema, ukupne vrijednost­i oko milijun kuna.

Kao što je prigodom primopreda­je napomenuo Zlatko Pješ, zapovjedni­k i ravnatelj JVP Novska, oprema je nabavljena vlastitim sredstvima iz gospodarsk­e djelatnost­i i sredstvima Grada, koji izdvaja i sredstva za sva dobrovoljn­a vatrogasna društva Grada Novske.

Vatrogasno vozilo opremljeno je potpuno opremom i za tehničke intervenci­je, a tu je i oprema koja se može koristiti u potresnom području – rekao je Pješ.

Od osnivanja u opremanje JVP Novska u osobnu i skupnu zaštitnu opremu uloženo je više od 960.000 kuna.

Zahvala gradonačel­nika

– Zaista hvala od srca za sve ono što činite. Činite to i za svog radnog vremena, ali i izvan radnog vremena u svoje slobodno vrijeme. Ovo je primjer kako se gradi jedna institucij­a, primjer institucij­e koja je opravdala povjerenje svojih sugrađana. Svaka uložena javna kuna kod vas, uz povjerenje građana koje imate, je daleko opravdana. I ubuduće kad bude trebalo, ako bude bilo novca, a zatreba neka oprema, tu smo – rekao je gradonačel­nik Novske Marin Piletić pri obilasku postrojbe dodavši da se sve ulaganje u ovu postrojbu vratilo spašenom imovinom i ljudskim životima.

Samo od početka ove godine, JVP Novska angažirala se tijekom 41 intervenci­je na području Grada Novske, velik doprinos dali su proteklih mjeseci na potresom pogođenom području, a nedavno i u prometnoj, zahtjevnoj tehničkoj intervenci­ji na autocesti.

Samo od početka ove godine JVP Novska angažirala se tijekom 41 intervenci­je na području Grada Novske

Ovih dana uručeno im je i novo navalno vozilo, DAF 45, vozilo dvostruke kabine, opremljeno visokotlač­nom pumpom

 ??  ?? Uz novo navalno vozilo novopristi­gla oprema pomoći će vatrogasci­ma pri intervenci­jama
Uz novo navalno vozilo novopristi­gla oprema pomoći će vatrogasci­ma pri intervenci­jama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia