Večernji list - Hrvatska

Novi investitor u Poduzetnič­koj zoni Zapad

- Danijel Prerad

Trgovačko društvo Baranček d.o.o. – za usluge, proizvodnj­u i trgovinu sa sjedištem u Lipovljani­ma, vlasnika Tomislava Barančeka, novi je investitor u Poduzetnič­koj zoni Zapad u Novskoj. Ugovor o kupnji zemljišta na kojemu vlasnik namjerava izgraditi hale potpisali su gradonačel­nik Marin Piletić i Tomislav Baranček, direktor tvrtke. Tvrtka Baranček d.o.o. posluje 25 godina i ima dugogodišn­ju limarsku tradiciju prerade pocinčanih bojanih limova, izrade trapeznih pokrovnih i zidnih limova te proizvodnj­e cjelokupno­g asortimana građevinsk­e limarije. U dvije samonosive lučne hale, koje namjerava izgraditi u Poduzetnič­koj zoni Zapad, vlasnik vlastitim ulaganjem proširuje djelatnost.

– Širimo se na proizvodnj­u CD/ UD profila, lakih čeličnih elemenata, te ćemo tu smjestiti liniju za prorezivan­je limova s ciljem pokretanja proizvodnj­e nosivih profila za sistem suhe gradnje. U postupku smo i nabavke stroja za inovativan način gradnje montažnih kuća na bazi čeličnih profila, potpuno seizmički otpornih – rekao je prigodom potpisivan­ja ugovora Tomislav Baranček.

Ukupna vrijednost investicij­e je oko 9,9 milijuna kuna, a računaju i na Razvojnu agenciju NORA Novska, projekte iz fondova i drugih izvora sredstava. U novom poProfesio­nalna gonu u Poduzetnič­koj zoni Zapad vlasnik ima u planu zaposliti 12 novih zaposlenik­a.

Poduzetnič­ka zona zapad smještena je na jugozapadn­om djelu Grada Novske uz neposredni izlaz na autocestu Zagreb – Lipovac te državnu cestu Pakrac – Jasenovac. Prostire se na površini od 5,4 ha, a namijenjen­a je za proizvodne djelatnost­i.

Ukupna vrijednost investicij­e je oko 9,9 milijuna kuna, a posao će u novom pogonu naći 12 ljudi

 ??  ?? Ugovor su potpisali gradonačel­nik Marin Piletić i Tomislav Baranček
Ugovor su potpisali gradonačel­nik Marin Piletić i Tomislav Baranček

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia