Večernji list - Hrvatska

Puljanima je cijepljenj­e protiv koronaviru­sa karta za povratak u normalan život

Pula je prvi grad u Istri u kojem je počelo masovno cijepljenj­e građana

- Snježana Bičak

Pula je prvi grad u Istri u kojem je započelo masovno cijepljenj­e građana, a pet medicinski­h timova građane cijepi u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje škole.

Zdravi ljudi za dobru sezonu

– Grad je stavio na raspolagan­je sve svoje resurse kako bi omogućio da se u što kraćem roku cijepi što više ljudi.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Stožerom civilne zaštite Istarske županije, dogovorili smo da za tu potrebu osposobimo sportsku dvoranu Talijanske osnovne i srednje škole. Očekujem od države da što pije osigura adekvatne doze cjepiva – mi smo spremni! Vjerujem da će odziv biti velik. Na cijepljenj­e gledam kao na kartu za povratak u normalan život! – istaknula je zamjenica gradonačel­nika Pule Elena Puh Belci. Govoreći i o cijepljenj­u u kontekstu predstojeć­e turističke sezone, zamjenica pulskoga gradonačel­nika rekla je kako moramo poslati poruku da smo sigurna destinacij­a te da držimo epidemiolo­šku situaciju pod kontrolom. – Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiolo­škoj situaciji. Istra je prošle godine prije otkrića cjepiva bila sigurna destinacij­a, nema razloga da to ne bude i ove. Mi ćemo sa svoje strane posložiti sustav tako da možemo brzo i efikasno reagirati.

Bit ćemo spremni za PCR testiranja, za cijepljenj­e i za sve druge aktivnosti i akcije koje nam gagradonač­elnika Pule Elena Puh Belci rantiraju da ćemo imati zdrave ljude i dobru sezonu! – zaključila je Belci.

Načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je da je procjeplji­vanje stanovništ­va ključna aktivnost kako bi se završila bitka s koronaviru­som.

Nakon Pule slijedi Poreč

– Očekujem da će količine cjepiva koje dolaze u Istru rasti. Hrvatska u travnju očekuje 500 tisuća doza te se i mi nadamo značajnijo­j količini što će zahtijevat­i da se u svih sedam ispostava Istarskih domova zdravlja organizira masovno cijepljenj­e – zaključio je Kozlevac naglasivši kako poštujući mjere koje su na snazi i u suradnji s građanima svi zajedno možemo pridonijet­i da se vrlo brzo situacija poboljša i da uđemo spremni u ljetnu turističku sezonu. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je kako je sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole u Puli sada jedini cjepni punkt u Puli te da je zadnji tjedan u ožujku više od 4300 doza distribuir­ano u primarnu zdravstven­u zaštitu za cijepljenj­e populacije u Istarskoj županiji. Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić pojasnio je kako će se u prva tri dana u Puli cijepiti ukupno 1800 građana. Nakon Pule, masovno cijepljenj­e građana ovaj tjedan započet će u Poreču u sportskoj dvorani Žatika. Dosad je u Istarskoj županiji cijepljeno više od 20.000 osoba s jednom dozom te oko 5000 s dvije

• doze cjepiva.

 ??  ?? Pet medicinski­h timova građane cijepi u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje škole
Pet medicinski­h timova građane cijepi u sportskoj dvorani Talijanske osnovne i srednje škole
 ??  ?? ZAMJENICA
ZAMJENICA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia