Večernji list - Hrvatska

Princ Harry naslijedio je više novca od brata

- (Ivana Carević)

Kraljevska obitelj prestala je financirat­i princa Harryja nakon što je početkom prošle godine sa suprugom Meghan Markle napustio kraljevske dužnosti i odselio se u Ameriku. Zahvaljuju­ći nasljedstv­u koje mu je ostavila pokojna majka, princeza Diana, Harry ima od čega financirat­i novi život daleko od kraljevske obitelji, a priznao je to i sam u intervjuu koji je nedavno sa suprugom dao Opri Winfrey. Nakon tragične smrti princeze Diane njezinim sinovima ostalo je 10 milijuna funti njezina nasljedstv­a, a do trenutka kada su William i Harry smjeli trošiti taj novac iznos se i povećao jer su ga njihovi financijsk­i savjetnici investiral­i i povećali vrijednost nasljedstv­a.

Princ Harry i njegov stariji brat William, koji će jednog dana postati engleski kralj, naslijedil­i su pozamašnu svotu i od svoje prabake.

Kada je umrla u 101. godini, kraljica Elizabeta ostavila je svojim praunucima nasljedstv­o od 14 milijuna funti, ali taj novac nije podijeljen u podjednaki­m iznosima između Williama i Harryja. Naime, njihova prabaka veći iznos ostavila Harryju jer princ William drugi je u redu za prijestolj­e i pokojna majka kraljice Elizabete htjela je u svojoj oporuci zaštititi financijsk­u budućnost princa Harryja, prenose britanski mediji.

Osim toga, kada princ Charles postane kralj, princ William preuzet će vojvodstvo Cornwall i sva privatna imanja koja su u posjedu njegova oca, a princ Harry, koji je šesti u redu za prijestolj­e, neće od

• toga dobiti ništa.

 ??  ?? Neće dobiti krunu, ali ipak je dobio veći dio nasljedstv­a
Neće dobiti krunu, ali ipak je dobio veći dio nasljedstv­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia