Večernji list - Hrvatska

Kelava: Kažu mi Španjolci da Villarreal jako cijeni Dinamo

Protiv Villarreal­a Ivan Kelava i Luis Ibañez igrali su 2010. godine

- Robert Junaci

Bila je to jedna od najboljih utakmica Dinama u Europi, pogotovu u to vrijeme, plavi su tog 16. rujna 2010. godine bili autsajderi protiv španjolsko­g Villarreal­a. No, momčad koju je vodio Vahid Halilhodži­ć sjajno se postavila protiv tada jake “žute podmornice” za koju su, među ostalim, igrali Diego Lopez, Capdevila, Musacchio, Senna, Bruno Soriano, Borja Valero... Halilhodži­ć je tog ljeta došao u Dinamo i sve promijenio na bolje, plavi su igrali odlično, nije bilo slabe karike u plavom stroju za koji su igrali: Kelava, Vrsaljko, Cufre, Bišćan, Tonel, Ademi, Badelj, Morales, Rukavina, Sammir, Tomečak, a još su ušli Chago, Ibañez i Beqiraj. Posebno dobro igrali su Sammir i Ante Rukavina koji su i zabili za tu 2:0 pobjedu u Maksimiru.

Imali smo šansu i tamo

– O, dobro se sjećam tih utakmica s Villarreal­om, pogotovu su lijepa sjećanja na tu prvu utakmicu koja je bila fenomenaln­a, na drugu su malo manje lijepa – prisjeća se Ivan Kelava koji je nakon Dinama promijenio puno klubova, a sada je taj 33-godišnji vratar u grčkom Xantiju.

Naravno da sjećanja na uzvrat u Španjolsko­j nisu lijepa, Villarreal je slavio pobjedu 3:0 u grupnoj fazi Europske lige.

– U prvoj smo utakmici stvarno bili dobri, radili smo sve što smo taktički i planirali i ispalo je savršeno. Imali smo mi šansu i u drugoj utakmici s njima, pri 0:0 smo imali veliku priliku, nismo zabili i onda smo upali u njihov mlin.

Kelava je veliki navijač Dinama, pa prati Villarreal i danas, suparnik plavih u četvrtfina­lu Europske lige.

– I sada imaju odličnu momčad, kako imaju individual­nu snagu, tako imaju i kao momčad. Pričao sam ovdje u Grčkoj s jednim svojim suigračem Španjolcem i rekao mi je da Villarreal jako uvažava Dinamo, da ga neće podcijenit­i. Ako im se uđe u žrvanj onda su jako opasni, ali znaju igrati promjenlji­vo. No, tu su i naši dečki koji su pokazali da znaju igrati, imaju kvalitetu, pa budu li u vrhunskom izdanju onda će se i njih nešto pitati. Ma ja sam optimistič­an uvijek kad je o Dinamu riječ – zaključio je Ivan Kelava.

Luis Ibañez bio je ljubimac navijača, voljeli su ga i u drugim klubovima, ne samo u Dinamu jer je uvijek ginuo na terenu, uvijek je igrao sa srcem. Takav je bio i protiv Villarreal­a. U prvoj utakmici u Zagrebu Vahid Halilhodži­ć uveo ga je u igru s klupe, dok je u susretu u Španjolsko­j igrao cijelu utakmicu, no ne na svojoj uobičajeno­j poziciji dok je igrao u Dinamu, nije taj put bio na lijevom beku.

– Sjećam se tih utakmica, u Zagrebu sam ušao kad je bilo 2:0 za nas, a tamo sam igrao na cijelu utakmicu, ali na lijevom krilu. Koliko znam, nije nam bilo posebno teško igrati protiv njih. U Zagrebu smo se odlično postavili i nismo im puno toga dali. Ma nije bilo posebno teško igrati ni kod njih, istina je da su nas dobili s 3:0, ali nisu nas nešto posebno stiskali i gazili, dalo se s njima igrati. Mi nismo zabili, oni jesu. Pa daleko nam je teže bilo godinu dana prije kad smo igrali u Londonu s Tottenhamo­m, oni nam nisu dali disati – prisjetio se Luis Ibañez koji je nakon Dinama igrao u Argentini, u Racingu, pa u Mađarskoj, Crvenoj zvezdi, Trabzonspo­ru, Karabukspo­ru, a sada je taj 32-godišnji hrvatski zet u mostarskom Zrinjskom.

Gvardiol me oduševio

Prati on Dinamo i dalje i daje mu velike šanse u dva okršaja koja slijede s Villarreal­om.

– Može Dinamo i danas pobijediti Villarreal, ako je mogao pobijediti Tottenham, može i Španjolce. Budu li plavi u izdanju u kakvom su igrali protiv Spursa, s takvom željom, borbom, onda mogu puno toga napraviti. Dinamo je danas doista kvalitetan – napominje Ibañez kojeg smo pitali koji mu se današnji igrači plavih sviđaju.

– Prije svega mi se Dinamo sviđa kao momčad, zajednički djeluje odlično, a to je najvažnije, ima glavu i rep. A onda u takvoj zajedničko­j igri iskoči netko kao Ademi, Petković, Oršić. A ako bih nekoga izdvojio, onda je to mladi Joško Gvardiol, on me doista oduševio. Pa dečko je zapravo stoper, a igra na poziciji lijevog beka kao da to igra cijeli život. U zadnje je vrijeme počeo odlaziti i naprijed, sjajno probija, ulazi u šanse, dečko je tako mlad, a igra fenomenaln­o. Ma, samo se nadam da će Dinamo u četvrtak biti kompletan i da će igrati kao protiv Tottenhama – zaključio je

• Ibañez.

Bude li Dinamo igrao kao protiv Tottenhama, ima velike šanse i protiv Villarreal­a, kažu Kelava i Ibañez

 ??  ?? LUIS IBANEZ vjeruje da ovaj današnji Dinamo može izbaciti Španjolce
LUIS IBANEZ vjeruje da ovaj današnji Dinamo može izbaciti Španjolce
 ??  ?? IVAN KELAVA branio je u obje utakmice protiv Villarreal­a 2010. godine
IVAN KELAVA branio je u obje utakmice protiv Villarreal­a 2010. godine
 ??  ?? ANTE RUKAVINA igrao je u Zagrebu odlično protiv Villarreal­a te 2010. godine i postigao pogodak u 2:0 pobjedi Dinama
ANTE RUKAVINA igrao je u Zagrebu odlično protiv Villarreal­a te 2010. godine i postigao pogodak u 2:0 pobjedi Dinama
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia