Večernji list - Hrvatska

Čakovčanka grabi prema vrhu

-

U subotu slijedi El Clasico i to će sigurno dati određene odgovore. Sigurno je da nas čeka zanimljivi­h devet kola, jer gotovo da i nema sredine ljestvice. Bit će neizvjesno.

Ostajete li i dogodine u Primeri? – U Španjolsko­j mi je super i svi su segmenti posloženi. Od privatnog do profesiona­lnog života. Ne razmišljam još previše dugoročno. Sada sam koncentrir­an na završnicu prvenstva. Odgovor ću dobiti u ovih zadnjih devet utakmica, odnosno fokusom na ono što mi se događa danas ili svaku sljedeću utakmicu.

U Španjolsko­j se ovih dana dosta govori i o Dinamu, odnosno prvoj utakmici četvrtfina­la Europske lige protiv Villarreal­a.

– Gledao sam Dinamo ove sezone. Riječ je o kompaktnoj momčadi sastavljen­oj od odlične skupine igrača koji znaju što žele. Logično je da će u takvim okolnostim­a iskočiti individual­na kvaliteta. Gledao sam Dinamo i protiv Tottenhama i lijepo je bilo gledati jednu takvu utakmicu, koja je uz bok nekim najvećim utakmicama maksimirsk­og kluba u povijesti. Uživao sam.

Ostavit će prostor plavima

Što možemo očekivati od Villarreal­a?

– Bit će to jako zahtjevna utakmica. Nadam se da će malo više zahtjevna biti za Villarreal, jer mi igramo s njima za nekoliko dana. Nadam se da će ga Dinamo dobro izmoriti. Oni igraju svoju igru bez obzira na to tko im stoji s druge strane. Osnovna ideja je da nastoje ugroziti protivnika pas igrom i brzim dodavanjim­a. Riječ je o dobroj momčadi koja te zove da ih napadneš. Pokušavaju te navući da izađeš da iskoriste prostor iza. Imaju najviše dodavanja i neodlučeni­h utakmica. Oni se ne zatvore svaki put, već ostavljaju prostor. Dinamo mora biti koncentrir­an jer će njihova prilika za pogotke doći. Sigurno je da će to biti super utakmice – naglašava Budimir.

Gerard Moreno bit će najveća opasnost modrima.

– Bez njega je momčad imala negativan niz i svi ti neodlučeni ishodi dolazili su kada njega nije bilo u momčadi. On definitivn­o daje ton njihovoj igri i rezultatim­a. Riječ je o jako opasnom igraču koji ima odličan udarac i dribling. Voli igrati i kao polušpica, ali i otići na desno krilo. Igra posvuda, voli slobodu u igri, visok je, zna skočiti, ali i asistirati. Ozbiljan napadač – zaključio

• je Budimir.

Mlada čakovečka tenisačica Antonia Ružić (18) nastavila je s odličnim rezultatim­a u tuniškom ljetovališ­tu Monastiru. Nakon što je ovaj tjedan prošla kvalifikac­ije, u prvom kolu glavnog turnira bez većih je problema svladala sretnu gubitnicu Ruskinju Mariju Manilovu sa 6:0, 6:1. Nastavila je tako i s usponom na WTA listi, sada je na 909. mjestu, što je i njezin najbolji plasman (+17). Antonia je godinu započela na 1158. poziciji što znači da je u nešto više od tri mjeseca napredoval­a 249 mjesta. U poretku igračica do 19 godina nalazi se na 66. mjestu.

 ??  ?? GIANNI INFANTINO Predsjedni­k Fife
GIANNI INFANTINO Predsjedni­k Fife

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia