Večernji list - Hrvatska

Unai Emery: Ni u uzvratu nam neće biti lako

-

Villarreal je svoj cilj ostvario, baš kao i u prethodnim utakmicama nokaut faze Europske lige: prvu su igrali u gostima i pobijedili, te su na kraju prošli. Možda je utjeha za Dinamo da je u te dvije runde nokaut faze ostvario 2:0 pobjede kod Salzburga i kijevskog Dinama i debelo otvorio vrata prolaska. Protiv Dinama ih je prilično odškrinuo, ali plavima je ostala nada da mogu do pobjede u Španjolsko­j i da tako mogu dostići još jedan povijesni cilj.

Trener Villarreal­a Unai Emery očito jako cijeni Dinamo, jer silno je želio da njegova momčad u Zagrebu postigne i taj drugi pogodak s kojim bi gotovo osigurao prolaz u polufinale Europske lige.

– Moramo biti oprezni jer ovo je tek prvih 90 minuta, iako smo zadovoljni pobjedom. Ovo nije dovoljno, zato smo tražili i drugi pogodak, ali nismo uspjeli u tome. Sada od prve minute na svom stadionu moramo jako respektira­ti protivnika. Naša je momčad mentalno spremna za poteškoće koje nas čekaju u uzvratu. S puno poštovanja prema Dinamu pristupit ćemo uzvratu te se truditi kao i u Zagrebu – kazao je nakon utakmice Unai Emery i dodao:

– To što uzvrat igramo na svom stadionu i nije posebno važno, neće biti gledatelja kao što nije bilo ni u Zagrebu gdje nitko ove sezone u europskim utakmicama nije pobijedio. Jednostavn­o ćemo ponovno morati uložiti veliki napor, biti postojani i tražiti pozitivan rezultat. To je poruka i ideja za uzvratni susret. Treba ostati mentalno jak jer Dinamo ima dobre igrače koji će htjeti pobijediti – pun je opreza trener španjolske momčadi.

– Bilo je teško jer je Dinamo u prvom poluvremen­u jako zatvorio prostor što nama ne odgovara pa smo imali malo prilika. No zabili smo iz jedanaeste­rca. U drugom poluvremen­u Dinamo se više otvorio, šteta što tada nismo dali još koji gol za mirniji uzvrat – rekao

• je Manu Trigueros.(rj)

 ??  ?? UNAI EMERY uvjerljivi­je je slavio u Salzburgu i Kijevu pa je oprezan prije uzvrata s Dinamom
UNAI EMERY uvjerljivi­je je slavio u Salzburgu i Kijevu pa je oprezan prije uzvrata s Dinamom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia