Večernji list - Hrvatska

Umjesto osude, broje se krvna zrnca

- Piše Ivana Jakelić

MARTA DIVJAK

Političari bi trebali slušati one koji su njihove pogreške osjetili na svojoj koži

Kako žive djeca koja su udomljena i s kojim se problema prije udomljenja susreću, ispričala je djevojka iz inicijativ­e “Moramo vam nešto reći”. Političari bi trebali saslušati te mlade ljude koji sustav poznaju iznutra. A i pogreške političara osjetili su na vlastitoj koži.

ŽELJKA MARKIĆ

‘Zaštitnicu’ obitelji ne brine smrt djeteta, već što se prešućuje da je romsko

Velikoj “zaštitnici” obitelji u tragediji iz Nove Gradiške najbitnije je što se nigdje nije navelo da je teško pretučeno, preminulo dijete – romsko. Prema Željki Markić takve tragedije valjda nisu moguće u pravim, hrvatskim obiteljima koje svoju djecu ne premlaćuju, ali ih zato bacaju s balkona.

ANTUN ILIJAŠ

Smetaju mu udruge koje ukazuju na probleme, a ne smrtni ishodi

Poštujemo zakone no nismo odgovorni za ishode, što roditelj radi u 22 sata. Izgovorio je to predsjedni­k Hrvatske komore socijalnih radnika. Smeta mu što se socijalne radnike krivi za loše stvari, smetaju mu udruge koje upozoravaj­u na probleme, no smrtni ishodi mu ne smataju. Jer za njih nije odgovoran.

DAVOR BOŽINOVIĆ

Optužbe protiv hrvatskih policajaca sve su teže, MUP tvrdi da je sve laž

Još jedno odmahivanj­e rukom, uz tvrdnje da se radi o podmetanju, dolazi iz MUP-a, nakon što je objavljeno izvješće danskih humanitarc­a o imigrantic­i koja optužuje hrvatskog policajca za seksualno zlostavlja­nje. Optužbe za zlostavlja­nje sve su češće i teže, no MUP i ministar i dalje tvrde da svi lažu. Osim njih.

RECEP TAYYIP ERDOĞAN

Ponizivši Ursulu von der Leyen, pokazao što stvarno misli o položaju žena

Turski predsjedni­k primio je čelne ljude EU u Ankari kako bi popričali o položaju žena. A što on misli o tome, pokazao je ponizivši Ursulu von der Leyen koja nije mogla sjesti do Erdoğana i Charlesa Michela, već je morala sjesti na kauč. Jer žena uvijek treba znati gdje joj je mjesto.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia