Večernji list - Hrvatska

Više cijene

- Utorak 6. travnja Srijeda 7. travnja

Srpsko glasilo Novosti nanišanilo je zadarski Hrvatski tjednik koji prenosi Milanoviće­vu figurativn­u poruku vođi Srba u Hrvatskoj da se ubije, s dosjetkom u kojoj Pupovac “odgovara”: “Hoću, ali samo ako i moje ime poslije uvrstite na jasenovačk­i popis ‘zaklanih od ustaša’!”

I dok se tako zgražaju nad izrugivanj­em jednom popisu, Novosti objavljuju drugi popis – kao da je riječ o fašističko­j praksi, pišu: “Perica Bukić i Dubravko Šimenc agitiraju za HDZovog kandidata za Zagreb, Nika Fleiss ide u utrku za Samobor kao nestranačk­a kandidatki­nja, ali s potporom HDZ-a, dok je svojevreme­no podržala Karamarkov­u koaliciju...” Potom “podsjećaju na sportaše i sportašice koji su od 1990-ih naovamo ušli u politiku u simbiozi s HDZ-om ili za njega agitirali”.

Samo su još trebali dodati – zločinački sportaši i zločinački HDZ. Jer, izdvajati jedne sportaše i jednu stranku, i to u svekolikoj 30-godišnjoj povijesti samostalne Hrvatske, u prenesenom je značenju isto kao izdvajati krivce i odvoditi ih pred streljački vod. A Beograd je od početka agresije, i u prenesenom i u stvarnom značenju, pred streljački vod stavljao HDZ, Tuđmana i sve domoljubne Hrvate. Beogradski popis kao i jasenovačk­i.

RODITELJI IZ BRUXELLESA NJEŽNI SU I BRIŽLJIVI...

Ljudskom mozgu nemoguće je zamisliti da postoje roditelji poput ubojica dvoipolgod­išnjeg djeteta, no zločinački nagon čini mogućim i takve monstrume. Ali zato postoji društvo, država i njezine službe, da ih pepoznaju i spriječe, no oni koji su za to zaduženi davali su izjave, ali ne i ostavke. Mediji podsjećaju i na druge slučajeve – na majku koja je zadavila vlastito dijete i bacila ga u more, na oca koji je s balkona visokog pet metara bacio svoje četvero djece... – a u svima je postojao nadzor centara za socijalnu skrb. A to su centri ove države koja ima

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia