Večernji list - Hrvatska

Kod Frankfurta poginula dvojica, državljani Hrvatske i BiH

-

Dvije osobe, među kojima jedan hrvatski i jedan državljani­n BiH poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u njemačkom Sankt Goarshause­nu, šezdesetak kilometara zapadno od Frankfurta. Kako su izvijestil­i lokalni vatrogasci koji su dojavu o intervenci­ji dobili u 21.54 sati, u nesreći je sudjelovao jedan automobil u kojemu se nalazilo pet osoba u dobi između 21 i 41 godine.

Prema pisanju njemačkih medija, četvero njih bili su državljani BiH, dok je peti, muškarac u dobi od 32 godine koji je poginuo na licu mjesta, imao hrvatsko državljans­tvo. S obzirom na način na koji se nesreća dogodila, pravo je čudo da je preostalo troje putnika u vozilu preživjelo. Automobil je najprije počeo krivudati po cesti, a ta njegova nepravilna putanja potrajala je dobrih dvjestotin­jak metara prije nego što se pri brzini većoj od 140 kilometara na sat lijevim prednjim dijelom zabio u betonski zid željezničk­og nadvožnjak­a. Od siline udarca automobil se odbio na drugu stranu ceste i udario u željeznu zaštitnu ogradu, nakon čega je otklizao još dvadesetak metara prije nego što se napokon zaustavio. Od cijelog vozila ostala je doslovce hrpa lima, a vatrogasci koji su prvi došli na mjesto u subotu, a preživjelo je troje putnika događaja izjavili su kako su, s obzirom na to kako je automobil izgledao, u prvi trenutak pomislili da nema preživjeli­h. Da bi spasili troje putnika, morali su rezati lim i oslobađati ih dok su oni, neki bez svijesti, a neki potpuno krvavi od nesreće, ležali zarobljeni na svojim sjedalima.

Nakon što su ih uspjeli osloboditi, na licu mjesta pružena im je prva pomoć, ali su im ozljede bile toliko teške da su ih helikopter­om morali prebaciti u bolnicu u Koblenzu. Njemačka policija još uvijek nije objavila koji je bio točan uzrok zbog kojeg je vozač izgubio kontrolu

• nad vozilom.

 ??  ?? NESREĆA SE DOGODILA
NESREĆA SE DOGODILA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia