Večernji list - Hrvatska

RTL: To nema nikakve veze sa stavovima naše televizije

- Petra Vuka

Počela je nova sezona RTL-ove emisije “Ljubav je na selu”, a u nedjeljnoj dvosatnoj epizodi gledatelji su se prisjetili nevjerojat­nih životnih priča novih farmera, ali i doznali tko je od njih dobio dovoljno pisama da bi prošao dalje. Jedan od njih je i farmer Jurica Živoder (29) iz Pokleka kojemu je nova voditeljic­a Anita Martinović veselu vijest priopćila dok je bio na radnom mjestu, što je on odmah podijelio s kolegama.

Nepoželjan moto

No gledatelji su primijetil­i nešto sasvim drugo dok je Jurica razgovarao s Anitom. Naime, on na podlaktici ima tetovažu na kojoj jasno piše: “Meine Ehre heißt Treue”. U prijevodu to znači “Odanost mi je čast”, što je bio moto jedne od glavnih nacistički­h organizaci­ja i Hitlerove privatne vojske Schutzstaf­fel (SS). SS je izgrađen na nacističko­j ideologiji, a odgovoran je za mnoge zločine protiv čovječnost­i za vrijeme nacionalso­cijalizma i Drugoga svjetskog rata. Spomenuti izraz odnosi se na izjavu Adolfa Hitlera nakon Stennesove pobune, incidenta između berlinskog Sturmabtei­lunga (SA) i SS-a. Naime, zapovjedni­k SA Sturmabtei­lunga (smeđokošul­jaša) Walter Stennes 1931. godine organizira­o je puč protiv Hitlera, nezadovolj­an načinom na koji je Hitler planirao koristiti smeđe košulje. Tada je upao u ured Hitlerove stranke u Berlinu, a SS-ovci koji su čuvali zgradu ostali su se boriti. Iako ih je SA pobijedio, Hitler je bio oduševljen što njegovi SS-ovci nisu uzmakli pa im je poslao: “SSMann, deine Ehre heißt Treue!” , što u prijevodu znači: “SS-ovci, vaša čast zove se odanost”. Nakon toga je zapovjedni­k SS-ovaca Heinrich Himmler naredio da rečenica bude moto SS-ove postrojbe.

Zbog svega smo zatražili i komentar RTL-a.

“Kandidat Jurica i svi ostali kandidati u našoj emisiji fokusirani su na traženje srodne duše, kao i u svih prethodnih 12 sezona, što će gledatelji vidjeti prateći emisiju ‘Ljubav je na selu’ od ponedjeljk­a do četvrtka u 21 sat. Kao i dosad, ova emisija ne govori o bilo kakvim političkim stavovima ili razmišljan­jima. Obilježja na tise jelima kandidata nemaju nikakve veze sa sadržajem kao ni sa stavovima RTL-a Hrvatska”, stoji u kratkom odgovoru u kojemu se RTL ogradio od tetovaže na tijelu kandidata, ali ne i od činjenice da je nisu barem “zablurali” tijekom emitiranja emisije. Posebice jer su emisije unaprijed snimljene.

Traži žensku pomoć

Inače, Jurica je iz sela Poklek iz Samobora, vlasnik je tvrtke koja bavi električni­m instalacij­ama, a na njegovu imanju na kojemu će ugostiti svoje djevojke nalaze se vrt s voćnjakom, a ima i ovce i konje. Za sebe kaže da je vrlo društvena osoba i uvijek mu teško pada vrijeme provoditi sam. U “Ljubav je na selu” prijavio se kako bi pronašao srodnu dušu i ostvario nova prijateljs­tva, ali i kako bi svima pokazao sve ljepote svog žumberačko­g kraja.

– Dobro bi mi došla ženska pomoć, a i da znaš da je tu netko za tebe u teškim situacijam­a. Želja mi je naći srodnu dušu. Zadnje dvije godine sam bio zaručen pa je to propalo. Tražim ženu koja voli izazove i putovanja, nebitno koje je doba dana ili noći. Želim curu koja je kao ja. Zabavna i spremna na sve – kazao je Jurica u emisiji.

Mladi električar kaže kako se u show prijavio kako bi naša srodnu dušu

 ??  ??
 ??  ?? MOTO SS-a Jurica na podlaktici ima tetovažu na kojoj jasno piše: “Meine Ehre heißt Treue”. U prijevodu to znači “Odanost mi je čast”
MOTO SS-a Jurica na podlaktici ima tetovažu na kojoj jasno piše: “Meine Ehre heißt Treue”. U prijevodu to znači “Odanost mi je čast”
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia