Večernji list - Hrvatska

Umjesto sa zavojima Pulić se bori s COVID-om

Nikoje trebao nastupiti na najvećem automobili­sti č kom događaju u povijesti Hrvatske, ali završio je u bolnici s teškom upalom pluća

-

Niko Pulić (57) trebao je biti jedini hrvatski vozač u najjačoj konkurenci­ji idućeg Croatia Rallyja, jedne od utrka za Svjetsko prvenstvo u reliju jer ostala šestorica nastupaju u lokalnoj konkurenci­ji. Nažalost, Niko se razbolio i možda neće moći gledati utrku ni na malim ekranima.

Naime, kao i mnogim mu sugrađanim­a, i Niki se dogodio koronaviru­s. Zarazio se u tijeku priprema za najveću automobili­sti čku utrku održanu u Hrvatskoj. Ispočetka se nadao da će se oporaviti i ipak nastupiti, no na koncu mu se razvio COVID-19 do te mjere da je završio u bolničkom krevetu. A iz dubrovačke Bolnice svetog Vlaha stigle su i vijesti da Niko ima tešku upalu pluća na oba plućna krila i da je završio na kisiku. Tu je vijest s javnosti podijelio njegov sin Ivan, također automobili­st.

No, sve to borbenog Niku nije omelo da članovima Automobili­sti č kog kluba Dubrovnik Raci n gudi jeli nekoliko savjeta i iz bolničkog kreveta. A oni od petka nastupaju na prvoj utrci Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, koja se održava na mađarskom Hungarorin­gu.

Inače, Pulić senior vrlo se ozbiljno pripremao za Croatia Rally. Kao jedan od najvećih automobili­sta kojeg smo imali nije htio propustiti takvu priliku, nastup među najboljim relijašima današnjice. Čak je i namaknuo potrebnih 150 tisuća eura za natjecatel­jski automobil i potrebnu opremu, a onda mu se dogodio peh s ovim nimalo bezazlenim virusom.

Kao što je poznato, Niko Pulić trostruki je europski prvak u brdskim utrkama u kojima je svojedobno, na prelasku u novo tisućljeće, pobjeđivao konkurenci­ju iz Španjolske, Portugala, Italije, Francuske, Njemačke, Češke, Slovačke... U kasnijoj fazi karijere natjecao se u utrkama kamiona, a nastupio je i u NASCAR utrci na Grobniku.

Kao klinca Niku je u svijet automobili­zma uveo nedavno preminuli Dubravko Čikor, prvi Dub rov č anino čijim se automobili­stički m uspjesima počelo govoriti i pisati izvan lokalne sredine. Štoviše, upravo je Čikor prepoznao Pulića i nagovorio ga da se počne baviti automobili­zmom. Zapazio ga je jer je vozio Zastavu 750, odnosno fiću, pa ga je zamolio da njihovu klubu posudi automobil za utrke. Nikoje pristao, n oka koje ion došao na trening, na igralištu O Š Lapad pokaza oseka o darovit vozač pa je i nastupio na reliju Sutjeska. S obzirom na to da tada još nije bio punoljetan, prijavio se pod tuđim imenom.

 ??  ?? Hrvatski automobili­st spojen je na kisik, ali i iz bolničkog kreveta dijeli savjete kolegama
Hrvatski automobili­st spojen je na kisik, ali i iz bolničkog kreveta dijeli savjete kolegama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia