Večernji list - Hrvatska

Hajduk ukinuo svoju drugu momčad!

Zbog financijsk­ih teškoća, donesena je odluka o raskidu ugovora s 19 igrača, a ostali će na posudbe

- (Hrvoje Delač)

U petak navečer Hajduk je doživio novi poraz, Osijek je pobjedom 1:0 odnio sva tri boda s Poljuda. No, osim što su ostali bez bodova, domaćini moraju biti zabrinuti zbog loše igre koju su pokazali. Naime, u 90 minuta nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola svog protivnika.

– Bolja je momčad pobijedila. Zaslužili su pobijediti. Ozljede su poremetile naše zamisli, ali to nije izgovor, bili su bolji. Ova je utakmica pokazala da postoji razlika između Osijeka i nas, vodećih momčadi i nas... Zato moramo nastaviti raditi i pokušati biti bolji – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani.

A zanimljivo je na Poljudu bilo i u subotu kada je održana skupština kluba na kojoj je jednoglasn­o izglasana izmjena Statuta kluba, prema kojoj će se broj članova Nadzornog odbora smanjiti na pet članova, a izglasano je i novo savjetodav­no tijelo, Hajdučka zajednica, iz čijih će se redova ubuduće birati i dio nadzornika. No, za oko je svima zapela jedna druga odluka – ukida se druga momčad splitskog kluba. Predsjedni­k Lukša Jakobušić objasnio je razlog. – Zatražili smo ukidanje Hajduka II. jer godišnji su troškovi 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja... Dio troškova zbog ugovora imat ćemo do ljeta sljedeće godine.

Iza te odluke je stajala analiza Akademije. U kadru Hajduka II. bio je 41 igrač, od toga bismo petoricu na ljeto mogli priključit­i seniorima, 17 igrača će otići na posudbe, a s 19 igrača ćemo vjerojatno raskinuti ugovore – objasnio je Jakobušić. Hajduk će također krenuti u akciju pronalažen­ja prijateljs­kih klubova iz okruženja u koje će slati svoje igrače na kaljenje i stjecanje iskustva prije nego što budu spremni zaigrati za prvu momčad. Osvrnuo se predsjedni­k kluba i na financije.

– Kada sam došao, govorio sam da imamo plaće samo za iduća dva mjeseca. Tada je to tako bilo. Sada smo isplatili plaće za siječanj, veljaču i ožujak. Nismo se zadužili, to je ključno. Naravno da smo mogli napraviti neki izlazni transfer na zimu, ali cijene koje su nam ponuđene nisu nas zadovoljav­ale. Nismo išli kupovati sigurnost. Sigurno bi nam život bio lakši, ali ne biramo lakši put.

Zahvalio bih igračima, nekoliko njih na čelu s kapetanom, s najvišim primanjima, dopustili su da im jedan dio platimo u drugom dijelu godine. Pokazali su zajedništv­o i odanost klubu. Cilj nam je da u ovoj teškoj godini stabilizir­amo poslovanje – kazao je

• Jakobušić.

Hajduk će krenuti u akciju pronalažen­ja prijateljs­kih klubova iz okruženja u koje će slati svoje igrače na kaljenje

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia