Večernji list - Hrvatska

Čudesna dominacija Pavića i Mektića – imaju 29 pobjeda i tri poraza

- Anton Filić

Bila je to svojevrsna repriza Miamija, Nikola Mektić i Mate Pavić i na novom Masters 1000 turniru u Monte Carlu za suparnike u finalu imali su Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog i opet su pobijedili, samo ovaj put u tri seta – sa 6:3, 4:6, 10:7, nakon sat i 36 minuta igre.

Bilo je prilika da se dvoboj riješi i ranije, Hrvati su kod 4:4 u drugoj dionici propustili priliku za break (u cijelom meču iskoristil­i su tek jednu od šest), ali valjda je tako moralo biti, nakon drame pobjeda je još slađa.

Mate: Stekli smo samopouzda­nje

Da, drame jer u produljeno­m tie-breaku nije sve bilo bajno, Pavić je napravio dvije “duple” pri početnom udarcu, a Britanci su imali 6:5 i dva servisa. No, u tim je trenucima presudila Mektićeva mirnoća, pa je na kraju ishod bio isti kao i u Miamiju, a naš će dvojac podijeliti novih 50.000 eura.

Iako je tek travanj Mektić i Pavić ove godine imaju već pet naslova, od čega dva na turnirima iz kategorije Masters 1000 (Miami i Monte Carlo). Mati je to 22. trofej, a Mektiću 13., s tim da se Nikola pokazao specijalis­tom za Masters 1000 turnire, u zbirci ih ima čak pet: Madrid (s Peyom), Indian Wells (sa Zeballosom), Miami (s Pavićem) i dva Monte Carla.

Da, Mektić je u Kneževini obranio naslov (onaj iz 2019., lani se nije igralo), samo mu je tada bio partner jedan drugi Hrvat – Franko Škugor.

– Predivan je osjećaj s još jednim Hrvatom osvojiti trofej na ovako divnom mjestu. Presretni smo zbog nove pobjede u finalu, ali objektivno meč je mogao otići i u drugom smjeru – kazao je nakon meča Mektić, a Pavić je pridodao:

– Nije lako pobijediti Evansa i Skupskog, oni su zbilja u odličnoj formi. Volio bih vidjeti kako igraju više skupa,

jer odličan su tim, ali Evans “ganja” i individual­nu karijeru – ovdje je pobijedio Đokovića – pa ćemo vidjeti u kojem će to smjeru ići. Ovo nam je bio prvi zajednički nastup na zemlji, ali stekli smo puno samopouzda­nja i to može biti presudno u tijesnim mečevima.

Zagrepčani­nu i Splićaninu ovo je 29. pobjeda od početka njihove ovogodišnj­e suradnje, imaju samo tri poraza, a sada su već na nizu od devet uzastopnih pobjeda.

Slijedi pohod na Beograd

Još jednom su dokazali da im u ovom trenutku nema premca u svijetu, učvrstili su svoje vodstvo u utrci za završni Masters u Torinu (za koji se računaju samo ovogodišnj­i rezultati), pa sad imaju 4065 bodova, gotovo 1300 više od prvih pratitelja Ivana Dodiga i Slovaka Polašeka.

I Pavić je na neko vrijeme osigurao prvu poziciju na listi igrača parova na kojoj je Mektić četvrti (a Dodig deveti). Obojica su na najboljim plasmanima u karijeri.

Ovaj tjedan Mektić i Pavić idu u pohod na Beograd, na tamošnjem ATP 250 turniru (650.000 eura) prvi su nositelji, a u konkurenci­ji parova nastupit će i naša braća Sabanov, Ivan i Matej, koji su od organizato­ra, može se reći od braće Đoković (Đorđe je direktor turnira, a Novak prvi nositelj), dobili pozivnicu.

 ??  ??
 ??  ?? SJAJNI HRVATSKI PAR U finalu su Mate Pavić i Nikola Mektić bili bolji od Britanaca Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6:3, 4:6, 10:7
SJAJNI HRVATSKI PAR U finalu su Mate Pavić i Nikola Mektić bili bolji od Britanaca Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6:3, 4:6, 10:7

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia