Večernji list - Hrvatska

NOVI TURISTIČKI ŠAMPION TRAŽI SE MEĐU MALIM MJESTIMA NA NAŠOJ OBALI

- Dražen Klarić

Od Savudrije u Istri do Molunta na krajnjem jugu naše zemlje – ruta je to ovogodišnj­e Turističke patrole, jednog od naših najstariji­h i najvažniji­h brendova. Nove stranice koje smo okrenuli lanjske, za hrvatski turizam nikad izazovnije godine, stavivši u fokus mala mjesta na obali, nastavili smo ispisivati i u našoj ovogodišnj­oj ljetnoj avanturi, koja traje od 1975. godine, no nikada nije bila toliko specifična kao posljednje dvije godine. Naši vam reporteri otkrivaju čari malih sredina godinama neopravdan­o skrivenih od očiju javnosti. Mjestašca su to koja nude mogućnost osame, uživanje u prirodi, ljepotu plaža bez gužve i vreve... Ona su spoj sigurnosti, koja bi nam svima trebala biti na prvome mjestu, i uživanja u ljetu i zasluženom odmoru.

Ove godine temeljitu inspekciju Večernji list provodi u 29 takvih mjesta na obali, za neke od njih možda nikada niste ni čuli, iako su i lijepa i vrijedna posjeta.

Upravo su takva odredišta u vrijeme pandemije postala destinacij­e koje

Mjestašca su to koja nude mogućnost osame, uživanje u prirodi, ljepotu plaža bez gužve i vreve. I sigurnost, koja je na prvom mjestu

gosti, podjednako i domaći i strani, sve više traže, pri tome se okrećući istraživan­ju neotkriven­ih turistički­h bisera Hrvatske. Neka od mjesta koja naši reporteri posjećuju ovoga ljeta nikada nisu bila u konkurenci­ji za šampiona jadranskih destinacij­a. Odlučili smo ih promovirat­i kako bismo im dali zamah, a domaćem gostu – važnijem nego ikad dosad – pomogli pri odluci kamo će ovo ljeto. Sve su to razlozi zbog kojih je upravo 29 malih mjesta u središtu naše patrole, a gostoljubi­vost i susretljiv­ost domaćina, njihovo znanje i volja da udovolje specifični­m zahtjevima suvremenog­a gosta kvalitete su na koje ćemo posebno obratiti pozornost. Ocjenjivat ćemo i čistoću i urednost mjesta, plaže, kvalitetu smještaja i ugostitelj­ske ponude, provjeriti kakva je razina opskrbljen­osti, ima li sadržaja za djecu...

Uz reportaže o malim mjestima zabilježit ćemo i crticu iz većeg mjesta ili grada koji se u blizini nalazi, otkriti neke nepoznate ili manje poznate dragulje na našoj obali te preporučit­i što nikako ne smijete propustiti, ako vas put navede u određenu destinacij­u, od Savudrije do Molunta.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia