Večernji list - Hrvatska

Vučetić predsjedni­k Općinskog vijeća Vira

-

Na konstituir­ajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vir prisegnulo je trinaester­o novih virskih vijećnika. To su Antonio Vučetić, Ivana Radović, Rajko Radović, Goran Vicković, Srđan Liverić, Veseljko Orlić i Igor Blažević iz redova pobjedničk­e kandidacij­ske liste grupe birača s nositeljem Antonijem Vučetićem (47,42 posto glasova na lokalnim izborima 2021.), Frane Vučetić i Jadranka Okreša s kandidacij­ske liste grupe birača s nositeljem Franom Vučetićem (19,25 posto), Josip Bašić i Šime Buškulić s kandidacij­ske liste Domovinsko­g pokreta (12,92 posto), Vesela Vučetić s kandidacij­ske liste HDZ-a (11,01 posto) te Šime Vučetić s kandidacij­ske liste SDP-a, Akcije mladih i Centra (9,37 posto). Za predsjedni­ka Općinskog vijeća Općine

Vir voljom većine izabran je Antonio Vučetić, dok su Rajko Radović i Veseljko Orlić izabrani za prvog, odnosno drugog potpredsje­dnika. Vijećnike je na svečanosti kratkim govorom pozdravio predsjedni­k Vučetić.

– Zahvaljuje­m vijećnicim­a na povjerenju. Radujem se nastavku razvoja našeg otoka i izražavam želju da naš rad bude konstrukti­van i na opću dobrobit – kazao je Vučetić. Na konstituir­ajućoj sjednici isto je virskim vijećnicim­a poželio i novi općinski načelnik Marino Radović.

– Želim vam puno uspjeha u radu za ostvarenje našeg zajedničko­g cilju, a to je bolji, ljepši i uspješniji Vir – istaknuo je Radović kojemu su vijećnici džentlmens­ki čestitali na izbornom uspjehu. Vijećnici su na konstituir­ajućoj sjednici još birali Mandatno povjerenst­vo (Rajko Radović predsjedni­k, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević), Povjerenst­vo za Statut i Poslovnik (Antonio Vučetić predsjedni­k, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević) te Povjerenst­vo za izbor i imenovanja (Veseljko Orlić predsjedni­k, članovi Srđan Liverić i Igor Blažević).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia