Večernji list - Hrvatska

Prijavi li ga Dalić ili netko iz HNS-a, Rebiću prijeti do šest utakmica kazne

- (M. Pavić)

Ante Rebić podigao je puno prašine objavama na Instagramu nakon Eura kada je prozvao izbornika Zlatka Dalića, a onda izbrisao profil. Rebić bi na kraju mogao biti kažnjen. Prijeti mu novčana kazna od pet do 40 tisuća kuna, a u gorem slučaju šest utakmica zabrane igranja za reprezenta­ciju. No da bi bio kažnjen, najprije ga izbornik Dalić ili netko iz HNS-a treba prijaviti Disciplins­koj komisiji. Rebić je prekršio Kodeks ponašanja HNS-a u kome stoji da sudionici reprezenta­cije Hrvatske trebaju: “Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.” Podsjećamo, Rebić je na Instagramu napisao sljedeće, a za to, prema Kodeksu, sigurno nije imao suglasnost HNS-a: “Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac’, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sra... Žao mi je što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiran­u generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo puno više na ovom prvenstvu.” Kad je riječ o kaznama, Disciplins­kom pravilniku HNS-a u članku 84. stoji: “Nogometni djelatnici na koje se odnosi

Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlj­a neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se: - igrač novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica - djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci.”

Ove je sezone Disciplins­ka komisija HNS-a kažnjavala, ali samo nogometne djelatnike, ne i reprezenta­tivce. Tako su zbog komentiran­ja sudaca bili kažnjeni Nenad Črnko (Gorica), Damir Mišković (Rijeka) i Zvonimir Šimunović (Sl. Belupo).

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia