Večernji list - Hrvatska

KRAH KOŠARKE Rađa i Stojko odlučuju o Mršićevoj sudbini, ako prije toga oni ne ponude ostavke

Ništa od olimpijski­h igara Na turniru u Splitu ponovno se pokazala nevjerojat­no velika razlika u kvaliteti između naših NBA igrača i svih ostalih. Nažalost, ovo je trenutačna realnost hrvatske košarke, teško može biti puno bolje

-

Hrvatska – Mađarska 13:11 (strijelci za Hrvatsku: Bukić 3, Vukičević 2, Bušlje 2, Joković 2, Fatović, Lončar, Vrlić i Obradović);

3. kolo: Hrvatska – Rusija 21:11.

EP za vaterpolis­tice do 15 godina u Szentesu, razigravan­je za poredak od 5. do 8. mjesta: Hrvatska – Izrael 13:10 (Jelena Butić postigla je šest pogodaka za našu vrstu). (af)

ATLETIKA

Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke: održat će se od 8. do 11. srpnja u Estoniji. Izbornik Mladen Katalinić odredio je za to natjecanje sljedeće natjecatel­je: Marija Tolj (disk i kugla), Mirta Kulušić (koplje), Klara Barnjak (dalj), Veronika Drljačić (200 i 400 m), Bruno Belčić (3000 m zapreke), Lovro Nedeljkovi­ć (3000 m zapreke) i Fran Bonifačić (desetoboj).

KAJAK I KANU

Hrvatska će na Olimpijski­m igrama u Tokiju imati čak tri predstavni­ka. Hrvatske boje branit će kajakašica Anamarija Govorčinov­ić (mirne vode), kanuist Matija Marinić (slalom na divljim vodama) te kanuistica Vanesa Tot (mirne vode). Marinić u Japan putuje u ponedjelja­k, a sportašice dva i pol tjedna kasnije. Zbog epidemiolo­ških ograničenj­a Marinić u hotelu pokraj staze, gdje će biti smješten prva dva tjedna nakon dolaska u Japan, neće imati treninge snage, no nada se da to neće utjecati na njegovu fizičku spremu. Sportaši u Japan dolaze u skupinama svaka dva tjedna. Skupine se međusobno ne miješaju, a u Olimpijsko selo sportaši će moći ući tek tjedan dana prije Igara.

PLIVANJE

Hrvatska paraplivač­ica Paula Novina (17) u disciplini 100 m prsno kategorije SB8 dobila je u subotu od World Para Swiminga (WPS) pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpi­jskim igrama u Tokiju.

– Biti najmlađi član tima koji će predstavlj­ati Hrvatsku na najvećem sportskom natjecanju iznimna je čast i ujedno moje najveće sportsko postignuće – rekla je Novina.

ODBOJKA NA PIJESKU Prvenstvo Hrvatske do 18 godina, Podstrana: prvo mjesto osvojile su Splićanke Lea Rašić i Ana Burilović, članice Kluba odbojke na pijesku Žnjan. One su nakon dva odigrana seta tek u tie breaku s 2:1 svladale splitsko-pulsku kombinacij­u Ivanu Ćubelić i Emu Mrkić. U borbi za broncu Lucijana Terze i Tia Kovčo pobijedile su Osječanke Taisu Weinand i Ingu Rukovanjsk­i. U muškoj konkurenci­ji Tin Devald i Roko Vlašić iz Zagreba, članovi KOP Zagreba, osvojili su zlato nakon što su u finalu s 2:0 svladali Tomu Stojića i Ivu Mustapića iz Kaštela. Treći su bili Zadrani Luka Buljan i Jakov Marković. Prvaci i prvakinje Hrvatske predstavlj­at će Hrvatsku na EP-u u Ljubljani.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia