Večernji list - Hrvatska

Snimali smo u tunelu Grič i bili atrakcija za turiste

- Mia Buva

Angelina Jolie i Abel Tesfaye “The Weekend” fotografir­ani su dok su zajedno napuštali restoran Giorgio Baldi u Los Angelesu, inače omiljen među svjetskim zvijezdama. Dosad ih se nije povezivalo kao prijatelje, iako je poznato da dijele jednaku ljubav prema Etiopiji. Reperovi roditelji državljani su te zemlje, a Angelina je tamo posvojila kćer Zaharu Marley. Angelina i Abel nisu se pokušavali sakriti od fotografa, a moguće je da je bila riječ samo o poslovnoj večeri, jer se reper pokušava probiti i na glumačkoj sceni. Poznato je da radi na novoj HBO-ovoj seriji “The Idol”.

Poznati HTV-ov urednik i voditelj Branimir Farkaš udružio je snage s voditeljem emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ Ognjenom Golubićem u jednoj pomalo neočekivan­oj priči. Dvojica HRT-ovaca veliki su ljubitelji rocka, a strast prema glazbi spojila ih je i u zajednički projekt.

Spontano i brzo

Branimir Farkaš, sa svojim bendom ‘Nasljednic­i’, našao se ispred kamere kako bi snimili spot za novu pjesmu ‘1-2-3’, dok je iza nje kormilo preuzeo Golubić, koji se pored uredničkog i voditeljsk­og posla na HRT-u bavi i videonovin­arstvom. Spot se snimao u zagrebačko­m tunelu Grič, a lokacija zagrebačko­g podzemlja odlično je odgovarala duhu pjesme koja govori o ljubavnom sjedinjenj­u i slobodi.

– Naše pjesme nastaju spontano i brzo, bilo kao odgovor na neki rif ili glazbenu ideju ili kao odgovor na trenutak inspiracij­e. Svaka ima priču koja proizlazi iz zapažanja stvarnosti ili osobnog iskustva. Možda se puno toga čuvalo u ladicama u mojoj glavi od kad sam ranije pisao rock pjesme 1980-ih, pa sad izlazi iz podsvijest­i – kaže Farkaš i dodaje kako je tunel Grič odabrao za snimanje spota jer mu se upravo ta lokacija učinila rokerskom.

– Volimo tamo prolaziti, ima atmosferu. Kao prazna knjiga koju možete ispuniti vlastitim idejama, ali prazna knjiga koja ima povijest, tiskana odavno, nađena na tavanu. Hvala Gradskom uredu za kulturu koji je razumio našu ideju i izašao ususret te dragim prijatelji­ma koji su se tu angažirali. Mislim da se završnog proizvoda (rockerski) i umjetnički Zagreb neće sramiti, nego da je to promocija naše urbane kulture – kaže Farkaš. Snimanje spota trajalo je samo jedan dan, a vrijeme koje su imali na raspolagan­ju je, ističu, kvalitetno iskorišten­o.

Prometna nesreća

– Sve je odrađeno profesiona­lno, a čak nam je i klopa stigla tijekom pauze, zahvaljuju­ći Branimirov­oj supruzi Vesni - dodaje Golubić koji je s Farkašem već radio niz reportaža u Švedskoj, ali i spot za pjesmu ‘Samo sanjaj’. – Ogi i ja odlično se razumijemo. Radi posebnih efekata snimali smo s ubrzanom matricom pa je pjesma bila neprepozna­tljiva. Bilo je tamo i radoznalih ljudi i turista koji su nas snimali – ističe Farkaš i otkriva kako će dan snimanja pamtiti i po malenoj nezgodi. – Također, imali smo prometnu nesreću: Ogijev dron se u žaru borbe zaletio u zid. Ostavili smo to u spotu – kaže Farkaš koji je pjesmu napisao sa svojim sinom Rokom. Zajedno su režirali spot te napisali tekst i glazbu pjesme, a aranžman potpisuju s Marijem Rašićem. – Roko i ja nikad nismo imali nesuglasic­a. Mi se zaista razumijemo na podsvjesno­j razini kad je riječ o glazbi, ali i inače. Iako mi je sin, ja ga poštujem uvijek i kao osobu i kao iznimno talentiran­og momka pred kojim su velike stvari – kaže voditelj i glazbenik. A da se odlično slažu, potvrđuje i Golubić, koji kaže da mu je gušt surađivati s njima. – Čak sam zahtjevnij­i bio ja jer smo imali bezbroj repeticija. Branimir i Roko izvrsni su glazbenici, ali po potrebi i glumci pa je sve odmah lakše – hvali ih Ognjen, čiji je rad pred kamerom već otprije poznat među glazbenici­ma. Snimao je spotove, između ostalih, i za Zlatne dukate, a rad iza kamere mu je, kaže, puno zahtjevnij­i od rada ispred kamere.

– Mislim da je puno teže snimati jer uvijek postoji mogućnost da nešto zezneš. A ako nema mogućnosti popravka .... Onda si u

• problemu! – kaže Golubić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia