Večernji list - Hrvatska

Počelo rušenje Šukera: Marijan Kustić postat će novi šef HNS-a

- (Tomislav Dasović)

Predsjedni­k Skupštine Ličko-senjske županije, ambiciozna HDZ-ova uzdanica i aktivni političar na funkciji izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, 46-godišnji Marijan Kustić od jučer je službeno i kandidat za predsjedni­ka HNS-a. Prevedeno: jučer je u Gospiću, na sjednici tamošnjeg županijsko­g nogometnog saveza, službeno i institucio­nalno počela smjena Davora Šukera.

Ona će se službeno dogoditi 29. srpnja na sjednici izborne Skupštine HNS-a u Zagrebu, osim ako Davor Šuker sam prije toga, suočen s neizbježni­m porazom, ne podnese ostavku.

Marijan Kustić bit će jedini kandidat za predsjedni­ka HNS-a budući da dosadašnja Šukerova baza, Zagrebački nogometni savez, neće imati svoga kandidata. Predsjedni­k ZNS-a Tomislav Svetina kazao nam je jučer kako uoči sjednice izborne Skupštine HNS-a “nema potrebe za sazivanjem Skupštine ZNS-a”. Svetina je jučer u Gospiću, zajedno s ostalim članovima Izvršnog odbora HNS-a (na fotografij­i s tog skupa nema Damira Miškovića), nazočio Kustićevu lansiranju u orbitu. Podsjećamo, to su mahom isti oni članovi Izvršnog odbora koji su godinama stajali uz Šukera te koje je Šuker nakon SP-a 2018. počastio izdašnim novčanim iznosima, kao nagradu za srebro u Rusiji. Nagađalo se da su 16-orici članova IO tada bila isplaćena 3,2 milijuna kuna. Nakon nominacije matičnog saveza Kustiću predstoji dobiti podršku još barem šest županijski­h nogometnih saveza kako bi njegova kandidatur­a za prvog čovjeka HNS-a postala službena. Pretpostav­ka je da će Kustić pred županijske saveze koji su godinama podržavali Šukera doći s argumentac­ijom zašto bi sada toga istoga Šukera trebalo smijeniti, a podrazumij­evala bi se i barem poneka natuknica Kustićevih programski­h ciljeva. Kustić se jučer nije javljao na naše telefonske pozive.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia