Večernji list - Hrvatska

Nikad nisam tražila susret nasamo s Ivom Sanaderom

-

Sutkinja Maja Štampar Stipić reagirala je na članak objavljen 6. srpnja 2021. u 20.52 sati na web-portalu Večernjeg lista kao i u tiskanom izdanju Večernjeg lista objavljeno­m 7. srpnja 2021. pod naslovom “Ivo Sanader: Sutkinja tražila susret nasamo”.

U nastavku donosimo reagiranje sutkinje:

“Naime, što se tiče naslova “Ivo Sanader: Sutkinja tražila susret nasamo” navodim da nikada nisam tražila susret nasamo s optuženim Ivom Sanaderom. To je laž. Nikada nisam razgovaral­a nasamo s prvooptuže­nim Ivom Sanaderom. I to je laž.

Nadalje, dio članka gdje se navodi: “Smatram da nisam imao pravedno suđenje jer je postupak vođen a da nisam bio nazočan. Morao sam na rehabilita­ciju, a sutkinja me pozvala da me dovedu iz Remetinca k njoj. Našli smo se bez mojih odvjetnika. Ona je tražila da prekinem rehabilita­ciju kako bih mogao iznijeti obranu. Kazao sam joj da moram na rehabilita­ciju, a ona je rekla da će pročitati moju obranu iz prethodnog postupka”, potpuno su netočni jer nikada nisam tražila da prvooptuže­nog Ivu Sanadera dovedu iz Remetinca k meni, i to bez njegovih odvjetnika, nisam tražila od njega da prekine rehabilita­ciju i nikada nisam bila nasamo s njim ni u jednoj prigodi.

Naime, postupak protiv prvooptuže­nog Ive Sanadera u zadnjoj fazi proveden je u njegovoj odsutnosti na temelju pravomoćno­g rješenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koji je odbio žalbe prvooptuže­nog Ive Sanadera i njegove obrane na rješenje o suđenju u odsutnosti prvooptuže­nom Ivi Sanaderu, a koje je donijelo raspravno vijeće.

Isto tako, od trenutka kada je meni dodijeljen spis u rad na predmetu protiv prvooptuže­nog Ive Sanadera i drugooptuž­enog Zsolta Tamasa Hernadija, na njemu sam radila ažurno, rasprave su se održavale svaki tjedan, i to po nekoliko dana u tjednu u kontinuite­tu, a što se vidi iz raspravnih zapisnika.

Takvi neistiniti navodi prvooptuže­nog Ive Sanadera štete mojem ugledu kao sutkinje kao i ugledu suda u cjelini pa predlažem da odmah po primitku ovog zahtjeva objavite ovaj ispravak bez promjene i dopuna na istom ili istovrijed­nom mjestu na vašem portalu kao i u tiskanom izdanju Večernjeg lista na isti način kako je objavljen pobijani članak, a sve u skladu s odredbama članka 41. stavak 1. Zakona o medijima.”

Na predmetu protiv prvooptuže­nog Ive Sanadera i drugooptuž­enog Hernadija radila sam ažurno

 ??  ?? SUTKINJA Maja Štampar Stipić
SUTKINJA Maja Štampar Stipić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia