Večernji list - Hrvatska

Iza mene je najgori period, bio sam odvojen od ljudi

- Samir Milla

gih izvođača, istaknuo se i kao aranžer i producent u ITD bandu, Animatorim­a, Gazdama , a surađivao je i s najboljim svjetskim gitaristim­a među kojima su Thommy Emmanuel, Damir Kukuruzovi­ć, Damir Halilić Hal, Albert Lee, Preston Reed, Marc O’Connor, Jerry Douglas, Antonio Forcione.

– Uvijek pokušavam napraviti nešto svoje, prepoznatl­jivo, a opet naravno uhu zanimljivo. Naziv pjesme ‘Eat my dust’, najbolje bih mogao opisati scenom iz crtanog filma ‘Ice age’. U jednoj sceni tigar je hvatao antilopu, a kako je onako star, trčao i trčao za njom, nije ju mogao uhvatiti, i s vremenom je pao od umora. Antilopa se u tom trenutku okrenula prema njemu i pogledala ga pogledom ‘ah, ne možeš me uhvatiti’ – ‘eat my dust’, u prijevodu, jesi li se najeo moje prašine. Napravio sam to kao parafrazu, u kontekstu ‘evo, slušajte me kako sviram, uhvatite me ako možete’, kazao nam je Pif, koji se u gitaru zaljubio kada je čuo slavni instrument­al “Apache” grupe Shadows.

– Dan danas mi taj čarobni kristalni zvuk električne gitare Hank Marvina zvuči jednako lijepo i uzbudljivo. Odrastao sam na British blues gitaristim­a, Jeff Back,Peter Green, Gary Moore, nam je gitarist kojeg više nitko ne zove Branko, no kako nam je kazao, najradije bi se riješio nadimka koji ga prati pola života. Posljednju godinu na društvenim mrežama često se dijele njegove karikature domaćih i stranih političara.

Svaka je posebna

– Sam početak stvaranja karikatura započeo je prije nekih godinu dana. Tada sam nacrtao Milijana Brkića na Harley Davidsonu, u kožnom odjelu s kosom koja se vijori i pištoljem, u stilu Terminator­a. Sam Brkić tu je karikaturu objavio na svojim društvenim mrežama uz komentar kako se dugo nije tako dobro nasmijao. Teško mi je izdvojiti neku posebno karikaturu, sve su na svoj način i na različitim mjestima, bile izuzetno zapažene i komentiran­e. Volim političke nekorektne karikature, i kroz njih se trudim propitivat­i njihovo ponašanje. U nekim se karikatura­ma prema političari­ma trudim ponašati onako, kako se oni ponašaju prema javnosti, kaže Pif, iza kojeg je teška godina, kao i za druge glazbenike.

– Bio je to najgori period u mom životu. Strah, beznađe, odvojenost od posla, ljudi. Da je potrajalo još pola godine, vjerojatno ne bi dobro završilo za nikoga od nas. Kao i u svemu drugome, tako i u ovoj situaciji treba gledati pozitivno i nadati se najboljem. Ipak, boli prerani odlazak Damira Kukuruzovi­ća, kojeg smo izgubili u tom kaosu. Nažalost ova situacija, kao i sve druge, pogodila je i nas glazbenike. Možda smo se svi trebali više angažirati u pokušaju pronalaska rješenja, kako bismo koliko-toliko normalno funkcionir­ali i radili – veli gitarist koji u planu ima spojiti dvije svoje ljubavi – karikaturu i koncert. – Bila bi to odlična kombinacij­a –

• zaključio je.

Volim političke nekorektne karikature, i kroz njih propitkuje­m ponašanje ljudi

 ??  ?? GLAZBENIK odaje kako bi rado spojio dvije svoje ljubavi: karikature i koncerte
GLAZBENIK odaje kako bi rado spojio dvije svoje ljubavi: karikature i koncerte

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia