Večernji list - Hrvatska

Kada zakon postane čudnovati kljunaš

- Piše Ivana Jakelić

BORIS MILOŠEVIĆ Postignuća na polju ljudskih prava nikada se ne trebaju uzimati zdravo za gotovo

Nitko danas u Hrvatskoj ne bi smio zbog svoje različitos­ti biti izložen govoru mržnje, poručio je potpredsje­dnik Vlade. Nedvosmisl­eno je osudio napade na Pride upozorivši i da su postignuća u zaštiti ljudskih prava krhka te da ih se nikada ne smije uzeti zdravo za gotovo.

TOMISLAV ĆORIĆ Licemjerno je tražiti od drugih ono što ne primjenjuj­eš kod sebe

Ministar gospodarst­va najbolji je primjer licemjerno­sti političara. Jer, kako drugačije objasniti da na upit o broju cijepljeni­h u svom ministarst­vu on kaže da ne može ulaziti u intimu svojih zaposlenik­a. A privatni poslodavci, kojima se potpore uvjetuju cijepljenj­em, mogu?

ANDREJ PLENKOVIĆ Nije problem u radu nedjeljom, već je li taj rad adekvatno plaćen

Zakon o zabrani rada nedjeljom pretvara se u čudnovatog kljunaša jer će crkvene trgovine, prema prijedlogu zakona, iz toga biti izuzete. I to iako je Crkva bila glavni inicijator te zabrane. Premijer od početka očito ne shvaća da nije problem u tome radi li se nedjeljom, nego je li taj rad adekvatno plaćen. A nije.

VELJKO MRŠIĆ Izbornik ne smatra da je i on ‘zaslužan’ za nedolazak na OI

Ni domaći teren u Splitu te poveća navijačka podrška nisu pomogli košarkaško­j reprezenta­ciji da izbori odlazak na OI u Tokio. Neuspjeh je to za koji bez sumnje dio krivnje snosi izbornik, koji nakon svega nije pokazao previše samokritič­nosti, već se upustio u javne obračune sa svim kritičarim­a svog lika i djela.

STIPE LATKOVIĆ Tajkun, prijatelj trojice predsjedni­ka, pokazao svu nemoć pravne države

Nemoć pravne države pokazala se na tajkunu, prijatelju trojice predsjedni­ka, koji godinama bespravno gradi u Vruji, jednoj od najljepših uvala na Jadranu. Prosvjedi protiv uništavanj­a prirode i bespravne gradnje nisu dali rezultata jer je Latković u međuvremen­u svoje bespravne dvore, izgleda, uspio i legalizira­ti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia