Večernji list - Hrvatska

I na otocima rast cijena, na Visu kvadrat 2541 eura

-

Cijene nekretnina rastu i na otocima, “unatoč nižim brojkama u turizmu u ovoj i prethodnoj ljetnoj sezoni”, kažu iz Njuškala.

– Na otoku Krku najviše tražene cijene nekretnina su u samom Krku te u Malinskoj. Obje destinacij­e bilježe nešto više tražene cijene u odnosu na prošlogodi­šnji lipanj, za razliku od Baške, Omišlja i Punta. Tako je najviša prosječna tražena cijena kvadrata u Krku u lipnju iznosila 2654 eura, a najniža u Puntu 1821 eura – kažu u Njuškalu, pa dodaju kako su i nekretnine na Braču također ove godine gotovo 11 posto traženije u odnosu na prošlogodi­šnji lipanj. Najviše u Bolu.

– Ondje se za kvadrat prosječno traži 2729 eura, što je oko 70 eura manje u odnosu na prošlogodi­šnji lipanj. Tražene cijene na Braču oko 50 eura po kvadratu su u prosjeku niže i u Sutivanu, koji je drugi po visini traženih cijena na ovom otoku. S druge strane, najviši godišnji rast cijena na Braču zabilježil­a su Pučišća. Ondje se sada prosječno traži 1853 eura po kvadratu – pojašnjava­ju iz Njuškala. Velik rast interesa bilježi, kažu, i Cres, na kojemu su prosječne tražene cijene nekretnina u lipnju iznosile 2364 eura, što je pet posto više u odnosu na prošlu godinu. Vis je podijeljen, odnosno u Komiži se po kvadratu traži 1736 eura, dok u Visu prodavatel­ji prosječno žele čak 2541 eura za kvadrat kuće ili apartmana.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia