Večernji list - Hrvatska

I Tesla je bio sjajno odjeven, a sav je prihod za Banovinu

- Karla Firšt

Violončeli­st Luka Šulić i njegova supruga Tamara proslavili su četvrtu godišnjicu braka. Luka je suprugu iznenadio romantično­m večerom, a na Instagram-storyju objavio je fotografij­u uz opis: “Sretna četvrta godišnjica braka, dušo” te je dodao emotikone srca i prstena uz hashtag “gladan par”. Zaručili su se na Novom Zelandu, a vjenčali 2017. Na vjenčanju je Tamara već bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinčićem Valom, a godinu i pol nakon dobili su kćer Hanu. Obitelj je u ožujku dobila još jednog člana, kada je Tamara u njihovu obiteljsko­m domu

• rodila sina Lea.

Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić, koji čine modni dvojac ELFS, pridružili su se obilježava­nju rođendana Nikole Tesle posebnom limitirano­m kolekcijom koju su dizajniral­i za Memorijaln­i centar “Nikola Tesla”, a osim promocije centra, limitirana kolekcija majica ima i humanitarn­o obilježje. Naime, sav prihod namijenjen je žrtvama potresa na Banovini.

Dva motiva

– Suradnja je bila vrlo lagana, razumjeli smo se i složili oko dizajna vrlo lako pa smo uspjeli napraviti kolekciju koja će se zasigurno svidjeti svima. Bilo je bitno da ne koristimo lik Nikole Tesle, već motive koji se povezuju s njime, a s obzirom na to da u kolekciji imamo mušku i žensku verziju majice, odlučili smo se za dva različita motiva – govori nam Ivan Tandarić.

Za žensku verziju majice odabrali su simbol golubice u geometrijs­kom, dijamantom obliku, s obzirom na to da je Tesla bio fasciniran ravnim linijama i oštrim rubovima, dok je za mušku verziju majice korištena skica neonskog svjetla inspiriran­a izložbom iz 1893. godine u Chicagu, a boje koje su korištene – crna, bijela i neonska – zapravo su hommage čovjeku koji je osvijetlio svijet.

– Sav ostvareni prihod od prodaje namijenjen je u humanitarn­e svrhe za Banovinu, što je zapravo bila ideja Memorijaln­og centra, a nama je bilo veoma drago što smo dio ove plemenite akcije, u ime čovjeka koji je svojim radom pridonosio dobrobiti čovječanst­va – dodao je Ivan Tandarić.

– Ideja o suradnji s modnim dvojcem ELFS i ostvarenje ovog projekta nastali su u želji da se posjetitel­jima Teslina rodnog mjesta pruži mogućnost ekskluzivn­e memorije koja je funkcional­na, suvremena, korisna te izvrstan podsjetnik na doživljaj genijeva zavičaja, a sam Tesla uvijek je bio lijepo odjeven i pridavao je veliku pozornost tome da mu odjeća koju nosi pristaje te da uvijek izgleda elegantno pa je upravo to razlog zašto smo izabrali ELFS za suradnju – dodaju iz Memorijaln­og centra “Nikola Tesla”. Promocija ove ekskluzivn­e kolekcije održana je ovog vikenda kao dio programa Tesla Power of Lights, na Trgu Nikole Tesle u Gospiću.

Stare navike

Ovu limitiranu kolekciju možete kupiti u sklopu Memorijaln­og centra “Nikola Tesla” u Smiljanu, a cijena majice je 300 kuna.

Podsjetimo, modni dvojac ELFS nedavno je predstavio i novu kolekciju, koju su nazvali EDEN. Dizajneri su za ovu sezonu pripremili ženstvenu kolekciju u kojoj dominiraju romantične haljine, damski kompleti, praktične torbice te elegantne sandale i salonke. Nova kolekcija vraća nadu u bolje sutra te predstavlj­a i svojevrsno buđenje i novi početak, nakon sumornog razdoblja u kojem se svijet našao protekle dvije godine, a inspiracij­u su pronašli u tkaninama poput brokata, buklea i čipke. Želja dvojca ELFS bila je izraditi bezvremens­ke komade odjeće koji će se svakoj ženi pokazati kao dobra investicij­a za više prigoda.

– Napokon se vide neke promjene, ima nešto više događanja pa mogu reći da se i kupci polako vraćaju starim šoping-navikama, što nam je drago vidjeti. Ne možemo se još previše veseliti s obzirom na to da navike kupaca uvelike ovise o epidemiolo­škoj situaciji koja se stalno mijenja pa ćemo vidjeti što nam donosi

• budućnost – dodaju iz ELFS-a.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia